Ο 45χρονος, οπαδός της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων

Στις 11 το πρωί από το νεκροταφείο Σχιστού θα γίνει η κηδεία του Παύλου Φύσσα που δολοφονήθηκε από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά, τα ξημερώματα χθες, στην Αμφιάλη.

Ο δράστης θα απολογηθεί το Σάββατο, στις 9:00 το πρωί.

Χθες το βράδυ οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιώς, όπου και ζήτησε τριήμερη προθεσμία για την απολογία του.

Ο 45χρονος, οπαδός της Χρυσής Αυγής αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ομολογήσει την ενοχή του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία ζήτησε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να ελεγχθούν τα τηλεφωνήματα που έγιναν μέσα από την καφετέρια το μοιραίο βράδυ.

Σήμερα θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο η σύζυγος του 45χρονου, η εξαδέλφη της και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής. Οι δύο γυναίκες συνελήφθησαν για ψευδορκία, στο πλαίσιο της έρευνας σε βάρος του δράστη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλου που επικαλείται το Βήμα, ο 45χρονος Γιώργος Ρουπακιάς, έπαιρνε μεροκάματο από τη Χρυσή Αυγή, τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Εργαζόταν στο κυλικείο των γραφείων του κόμματος, ενώ η σύζυγός του εργαζόταν στην υπηρεσία καθαριότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παλαιότερα ανήκε σε άλλο κόμμα, όμως πριν από δύο χρόνια άρχισε τις επαφές με τη Χρυσή Αυγή.

Εκτεταμένα επεισόδια χθες σε Κερατσίνι, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης σημάδεψαν χθες τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν για τη δολοφονία του 34χρονου.

Tριαντά τέσσερα άτομα, από τα 130 που προσήγαγε η αστυνομία, έχουν συλληφθεί συνολικά στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων που σημειώθηκαν στη Κερατσίνι και στη Νίκαια, όπου πραγματοποιήθηκαν αντιφασιστικές διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έξω απο το αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πειραιά κατά πάσα πιθανότητα σήμερα.

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.