Ποιος είναι ο δράστης του φονικού στο Κερατσίνι – Συνελήφθη και η σύζυγος του δράστη – Θα απολογηθεί το Σάββατο

«Επισκεπτόμουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής πέντε ως δέκα φορές τον μήνα. Δεν ήμουν όμως μέλος της. Όταν βγήκα από την καφετέρια και πήγα προς το αυτοκίνητό μου, με περικύκλωσαν πολλά άτομα κι έβγαλα το μαχαίρι για να αμυνθώ…»

Αυτός ήταν ο ισχυρισμός του 45χρονου ακροδεξιού Γιώργου Ρουπακιά, δράστη της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Ο 45χρονος που διέμενε στην οδό Βρυούλων στη Νίκαια είναι πατέρας δύο παιδιών.

Εργαζόταν στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου ως υπάλληλος σε ιχθυοπωλεία που ανήκαν σε συγγενείς του. Προσφάτως εργαζόταν σε εταιρεία πετρελαιοειδών ως οδηγός βυτιοφόρου που έκανε διανομές σε τουριστικά νησιά.

Συγγενικά του πρόσωπα ανέφεραν στο «Βήμα» ότι «δεν θέλουν να έχουν καμιά σχέση μαζί του». Γείτονές του στη Νίκαια μιλούν για «έναν άνθρωπο χαμηλών τόνων που έλειπε μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι του λόγω της εργασίας του».

Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ. για οποιοδήποτε αδίκημα. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές ο 45χρονος είχε και παλαιότερα διαπληκτισμό με τον 34χρονο ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε πρωτοστατήσει σε πρόσφατες επιθέσεις ακροδεξιών στην περιοχή του Κερατσινίου.

Το Σάββατο θα απολογηθεί ο 45χρονος για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Προθεσμία για να απολογηθεί στις 9 το πρωί του Σαββάτου, έλαβε ο 45χρονος δράστης της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι εναντίον του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Ο 45χρονος, ο οποίος έχει ομολογήσει την πράξη του, κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες, η σύζυγος του δράστη, μία γυναίκα που φέρεται ως συγγενικό πρόσωπο και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής του Πειραιά, που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να απολογηθούν το απόγευμα της Πέμπτης, στις 3.

Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια έρευνας από την αστυνομία στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλομπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.