Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Υπογραφή εντάξεων έργων του Δήμου Κοζάνης στο ΕΣΠΑ από τη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Video)

Σεπτέμβριος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

DAKHS GIORGOSΤην ένταξη τριών έργων του Δήμου Κοζάνης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013, υπέγραφε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής με τον Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα.

Πρόκειται για

  • την Προέγκριση Τροποποίησης Σύμβασης (2ου ΑΠΕ) του 1ου υποέργου

«Κτήριο Βιβλιοθήκης και Εκθεσιακού χώρου Βιβλιοθήκης» προϋπολογισμού         7.340.000 ευρώ.

  • την Προέγκριση Δημοπράτησης του 1ου υποέργου «Ανάπλαση Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης», προϋπολογισμού 2.903.00 ευρώ.
  • το Κέντρο ΕΚΑΒ Κοζάνης, προϋπολογισμού 1.436.000 ευρώ

«Ένα ακόμη βήμα γίνεται σήμερα στην ολοκλήρωση των υποδομών και ένα μικρό βήμα που κάθε έργο συμβάλλει στο να μειώσουμε την ανεργία που μαστίζει την περιοχή», σημείωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης και προσέθεσε « πέρα από τη συμβολή της Περιφέρειας για τη ένταξη των έργων στο ΕΣΠΑ, υπάρχουν και τα έργα που χρηματοδοτούνται από άλλα προγράμματα αυξάνοντας τις επενδύσεις στην περιοχή. Τρέχουμε επίσης για να υλοποιήσουμε όλους τους άξονες και τα έργα που προχωρήσαμε από πλευράς Δήμου Κοζάνης, όπως προνοιακές υποδομές, δομές ΑμεΑ, ΕΚΑΒ, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αντιμετώπιση περιβαλλοντικών προβλημάτων, καθώς και σημαντικές αναπλάσεις στον αστικό ιστό ης πόλης, καθώς και στις Δημοτικές Κοινότητες».

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας τόνισε την συνεργασία με τον δήμαρχο Κοζάνης και τη Δημοτική Αρχή, που έχει ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση σημαντικών δράσεων και παρεμβάσεων προς όφελος των πολιτών. «Ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσα από το ΕΣΠΑ, έχουμε διαθέσει μέχρι στιγμής 85 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύντομα πρόκειται να εντάξουμε και νέα έργα που παρουσιάζουν ωριμότητα από την πλευρά του Δήμου».

«Καινούρια έργα παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης αλλά και η πορεία αυτών που κατασκευάζονται εξελίσσεται ομαλά», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης   και συμπλήρωσε «μέσα από την συνεργασία και την κοινή δράση πετυχαίνουμε μόνο θετικά αποτελέσματα».

Η υπογραφή των συμβάσεων πραγματοποιήθηκε παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Γιάννη Σόκουτη και Γιώργου Σβώλη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλη Καραπάτσιου, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων καθώς και υπηρεσιακών στελεχών

Δείτε το βίντεο:

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19th, 2013 at 11:06 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply