Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η διαφορά των φρούτων με τα λαχανικά

Σεπτέμβριος 19th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πολλά απ’ όσα νομίζατε για λαχανικά είναι… φρούτα

Η διαφορά των φρούτων με τα λαχανικάΤα μήλα είναι φρούτα, όπως και οι μπανάνες. Τα αγγούρια, από την άλλη λαχανικά, σωστά;

Όχι απαραίτητα, από… βοτανικής άποψης τουλάχιστον.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα todayifoundout.com, τα καλά νέα είναι ότι από διατροφικής άποψης φρούτα και λαχανικά πρέπει να καταναλώνει κανείς καθημερινά, οπότε μπορείτε απλά να επιλέγετε αυτά που σάς αρέσουν.

Αυτό που όμως ίσως να μήν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι, από επιστημονικής άποψης, πολλές από τις τροφές που θεωρούμε λαχανικά είναι στην πραγματικότητα φρούτα!

Για παράδειγμα, είχατε σκεφτεί ποτέ ότι τα φασόλια, το καλαμπόκι, οι πιπεριές, ο αρακάς, οι μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα αγγούρια, τα κολοκύθια και οι ντομάτες είναι όλα τα φρούτα;

Από βοτανικής άποψης, τα φρούτα είναι οι καρποί των ανθοφόρων φυτών που περιέχουν τους σπόρους και μέσω αυτών τα φυτά διασκορπίζουν τους σπόρους τους.

Ακόμη και οι ξηροί καρποί είναι φρούτα, όπως επίσης και τα σιτηρά, που είναι στην πραγματικότητα υπερμεγέθεις σπόροι.

Τι ισχύει όμως για τα λαχανικά;

Από βοτανικής άποψης, συνεχίζει το δημοσίευμα, τα λαχανικά είναι όλα τα υπόλοιπα μέρη του φυτού, όπως τα φύλλα (μαρούλι), οι ρίζες (καρότα και ραπανάκια), οι μίσχοι (σέλινο) και τα μπουμπούκια (μπρόκολο και κουνουπίδι).

newsbeast

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 19th, 2013 at 17:44 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply