Δεν έχετε να φάτε, να πληρώστε τους φόρους των ακινήτων ή να βάλετε πετρέλαιο στο σπίτι σας; Μην ανησυχείτε, υπάρχει η λύση: πάρτε κότερο. Συμφέρει! Το κράτος έχει προνοήσει: θα σας κατανοήσει πλήρως και θα είναι στο πλευρό σας. Πείτε εν ανάγκη ότι κοιμάστε μέσα, γιατί σας το πήρανε το σπίτι στην καταραμένη φτώχεια… Θα έχετε τριπλό κέρδος: θα γλιτώστε τα χαράτσια ακινήτων, θα ζεσταθείτε από το «επαγγελματικό» πετρέλαιο και δεν θα έχετε φόρο πολυτελείας. Ε, μην είστε αχάριστοι, δεν είναι και λίγα!

Το ρεπορτάζ, πριν από λίγες ημέρες, αναφερόταν στην αποστολή ενός ακόμη κύματος φόρων στο τέλος του έτους σε εκατομμύρια ανθρώπους: «Φόρος πολυτελούς διαβίωσης θα επιβληθεί σε αυτοκίνητα, πισίνες, και αεροσκάφη. Τα σκάφη αναψυχής έχουν εξαιρεθεί…». Ισως συγκριτικά μικρό το ζήτημα: υπάρχει όμως μεγαλύτερη απόνομιμοποίηση της ασκούμενης πολιτικής από αυτή; Ή πιστεύουν ότι ο κόσμος δεν βλέπει; Εκτος κι αν καλύπτονται πίσω από το ειδικό τέλος σκαφών που θα μπει – αν, πότε και πώς, τελικά να δούμε, όταν όλα τα άλλα ήδη τα στέλνει, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, η εφορία.

Σε μία χώρα που πλέον φορολογείται περίπου ακόμα και το να αναπνέεις, διαλύοντας χιλιάδες επιχειρήσεις και οικογένειες που αλλιώς θα άντεχαν, εκατομμύρια άνθρωποι που αγόρασαν κάποτε ένα αυτοκίνητο πάνω από 1.900 κυβικά θα πρέπει τώρα να το αγοράσουν ξανά, έστω κι αν η αξία του σήμερα είναι μικρότερη και από αυτό τον ίδιο το φόρο που τους επιβάλλεται. Κι αυτό, εν μέσω της δραματικής πτώσης, ή πολύ συχνά και της εξαφάνισης του εισοδήματός τους. Επιπλέον, αυτός ο φόρος πολυτελείας είναι κατάφορα αντισυνταγματικός, καθώς, όπως προναναφέρθηκε είναι αναδρομικός.

Μόλις πριν από λίγα χρόνια η κυβέρνηση περίπου «διαφήμιζε» ότι το… Χρηματιστήριο θα έφτανε στις 7.000 και παρακινούσε ημιεπισήμως με κάθε τρόπο τους πολίτες να παίζουν αλλά και να «αγοράζουν αντί να νοικιάζουν σπίτια» (ή δεν το θυμόμαστε;). Τότε ήταν που αγοράστηκαν από τους… «επενδυτές» (έτσι αποκαλούσε κάθε κακομοίρη στη ρουλέτα της Σοφοκλέους η κυβερνητική προπαγάνδα της εποχής που ήθελε να δείξει δήθεν ανάπτυξη με δανικά) τα αυτοκίνητα – και πολλά από τα σπίτια – που σήμερα σχεδόν δημεύονται.

Όμως καλά όλα αυτά: η πατρίδα κινδυνεύει και πρέπει να σωθεί, κλπ κλπ. Εντάξει: θα πεθάνουν οι άνθρωποι για να σωθεί. Αλλά με τα κότερα τι γίνεται; Αυτά πώς και γιατί εξαιρούνται από το φόρο πολυτελείας; Δεν είναι είδη πολυτελείας; Είναι πρώτης ανάγκης; Ή οι κάτοχοί τους δεν πρέπει να συνεισφέρουν στη διάσωση της πατρίδας;

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτές τις αδιανόητες αποφάσεις θα έπρεπε απλώς να ντρέπονται. Αλλά γιατί να ντραπούν; Τελικά, τους ζητά κανείς το λόγο; Εκατομμύρια Ελλήνων δεν έχουν πλέον τρόπο να επιβιώσουν κι εκείνοι βάζουν φόρους στους πάντες και στα πάντα, αλλά εξαιρούν τα κότερα. Όπως δεν λένε λέξη και φυσικά δεν κάνουν το παραμικρό για τα τεράστια ετήσια διαφυγόντα δημόσια έσοδα από το λαθρεμπόριο των καυσίμων, ή πολλά άλλα αντίστοιχα…

Υ.Γ.: Κι εδώ είναι που έχουν ακαταμάχητο δίκιο η Μέρκελ και ο Σόιμπλε: Η Ελλάδα είναι θύμα πρώτα απ’ όλα της ψευτοελίτ της, που πάντα ψάχνει και πάντα τελικά βρίσκει τους τρόπους… Οι συνέπιες αυτού του απονομιμοποιημένου «πάντα», είναι μπροστά μας.

Μαλούχος Γεώργιος Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.