Συγκρούσεις με πέτρες, ξύλα, μολότοφ και χημικά, είναι σε εξέλιξη στις γειτονιές του Κερατσινίου

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, περί τα 500 άτομα, που νωρίτερα συμμετείχαν στο αντιφαστικό συλλαλητήριο, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, έστησαν οδοφράγματα στη συμβολή των δρόμων Γρηγορίου Λαμπράκη και Σαλαμίνος και εκσφενδονίζουν πέτρες, ξύλα και μολότοφ εναντίον άνδρών της αστυνομίας, οι οποίοι απαντούν με χημικά.

Επεισόδια ξέσπασαν  και  στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Σαλαμίνος στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πορεία που διοργανώθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του 34άχρονου. Διαδηλωτές συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προκειμένου να τους απομακρύνουν. Αστυνομικοί ακινητοποίησαν ομάδα διαδηλωτών, στην οδό Σαλαμίνος, ενώ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών απομακρύνθηκε κατευθυνόμενος προς την είσοδο του Λιμανιού.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας, κατά την διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου. Ειδικότερα, όταν η πορεία έφθασε στην οδό Γούναρη, λεωφορείο της Αστυνομίας εμπόδισε, στο ύψος της οδού Κανακάρη, τους συμμετέχοντες να συνεχίσουν, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τότε, νεαροί που βρίσκονταν στο τέλος της πορείας, άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι όποιοι απάντησαν με ρίψη χημικών. Στην συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε προς την οδό Κορίνθου, ενώ άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ενώ σε επιφυλακή παραμένουν διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στο σημείο δολοφονίας του 34χρονου Π. Φύσσα επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη στην Αμφιάλη και σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε εναντίον της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν. Οι αστυνομικοί  έκαναν χρήση χημικών.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν , μεταξύ άλλων, αριστερές οργανώσεις και εργατικά συνδικάτα κρατώντας πανό με αντιφασιστικά μηνύματα όπως: «Απελάστε το ρατσισμό» και «Ποτέ ξανά φασισμός».

Σε συγκέντρωση έχουν καλέσει δεκάδες σωματεία (Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών-Καθαριστών, Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων, Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο Στέφενσων», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Πανελλήνια Σιδηροδρομική Ομοσπονδία, Πανελλαδική Ένωση Ελαιοργοσαπουνοποιών, Συνδικάτο Οικοδόμων Πειραιά, Σωματείο Λογιστών Πειραιά, Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, Σωματείο Καθαριστών – Καθαριστριών Πειραιά, Σωματείο Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πειραιά, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νίκαιας – Κορυδαλλού, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Σαλαμίνας).

Ιδιαίτερα μαζική είναι η συμμετοχή στη διαδήλωση των μπλοκ των εργαζομένων στη ναυπηγοεπισκευστική ζώνη.

Το «παρών» έδωσε και ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συμμετέχει στην πορεία του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε από την Π. Τσαλδάρη και κατευθύνεται προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για μία εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων και πρόσθεσε:

«Ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή “το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”».

antinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.