DSC00117 Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους κα Αικατερίνη Πέτρου και κ. Βάϊο Κόραβο, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου κ. Δημήτριο Κουβάτα καθώς και τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών κ. Θεόδωρο Καίσαρη, επισκέφτηκε την Τ.Κ. Περιβολίου, όπου και ενημερώθηκε για την αποκατάσταση των βλαβών στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του οικισμού.

101_0540Εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων δημιουργήθηκαν έντονα κατολισθητικά και πλημμυρικά φαινόμενα σε χείμαρρους, που προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στο εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης καθώς και στο δίκτυο των δασικών δρόμων με αποτέλεσμα οι θέσεις αυτές να μην είναι προσβάσιμες για τα συνεργεία που κάνουν τις αποκαταστάσεις. Για την προσέγγιση στις θέσεις αυτές απαιτήθηκε αρχικά η αποκατάσταση της βατότητας των δρόμων που είχαν υποστεί ζημιές.

101_0576

Για την επιδιόρθωση του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης του οικισμού αντικαταστάθηκαν αγωγοί σε πολλές θέσεις και σε μεγάλα μήκη, ενώ παράλληλα αποκαταστάθηκαν και πλήθος μεμονωμένων βλαβών (σπασίματα αγωγών).Οι επεμβάσεις αφορούσαν κυρίως δύο κλάδους του δικτύου, αυτών από την καλλιέργεια στη θέση ‘‘Λούμιτσα’’ και αυτών από την καλλιέργεια στη ‘‘Βάλια Κάλντα’’, ενώ ενδιάμεσα αποκαταστάθηκε και η παροχή νερού στη δεξαμενή πυρόσβεσης των ελικοπτέρων στη θέση ‘‘Ντίζα’’.101_0538

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις ασφαλτοστρώσεων σε διάφορα σημεία της Τοπικής Κοινότητας Περιβολίου στα οποία υπήρχαν σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.