Τρία γκολ από κόρνερ και Ολυμπιακός - Παρί Σ. Ζ. 1-4Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 4-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου του Champions League. Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με τον Καβάνι στο 19′ αλλά ο Βάις ισοφάρισε σε 1-1 στο 25′. Ο Μότα όμως με δύο τέρματα (68’, 73′) από ισάριθμες κεφαλιές έπειτα από κόρνερ έκανε το 3-1 και ο Μαρκίνιος στο 86′ με ακριβώς τον ίδιο τρόπο διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Η Παρί έχασε και πέναλτι στο 82′ το οποίο κέρδισε ο Ιμπραΐμοβιτς από τον Σάμαρη, αλλά ο Ρομπέρτο «νίκησε» τον Σουηδό από την άσπρη βούλα. Δύο δοκάρια (1′ Βάις, 15′ Φουστέρ) και… διαστημική απόδοση του Ολυμπιακού στα πρώτα 45′ και ένα «ασύλληπτο» γκολ του Βάις στο 25′ πήγαν χαμένα στο β’ μέρος που ήρθε η αδικαιολόγητη καθίζηση των Πειραιωτών.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας αρκετά επιθετικό ποδόσφαιρο όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει ο Μίτσελ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» χάθηκε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Βάις να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σιρίγκου. Στο 15΄ ήταν η σειρά του Φουστέρ να σημαδέψειι το δοκάρι των «παριζιάνων», ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σιόβας πήρε το «ριμπάουντ» αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Οι παίκτες της Παρί όμως έδειξαν την κλάση τους όταν στην μόνη ευκαιρία που είχαν στο πρώτο ημίχρονο και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Καβάνι (19΄), που πλάσαρε σε άδειο τέρμα μετά από ωραία πάσα του Μάξουελ. Ο Ολυμπιακός δεν τα παράτησε και ο δραστήριος Βάις με εξαιρετική ατομική ενέργεια άδειασε δύο παίκτες των φιλοξενούμενων ισοφαρίζοντας στο 25΄ (1-1). Ενδεικτικό της υπεροχής του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο ήταν είχε 10 τελικές προσπάθειες έναντι μίας των Γάλλων.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ο Ολυμπιακός ήταν «αγνώριστος» και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να απειλήσει την Παρί που με την είσοδο του Λαβέτσι ανέβασε κατά πολύ την απόδοση της. Ο Μότα όμως ήταν αυτός που εξέλιχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα αφού σε δύο φάσεις καρμπόν (κόρνερ) εκμεταλλεύτηκε την αμυντική αδράνεια των ερυθρόλευκων και με δύο κεφαλιές (68΄, 73΄) έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του. Οι «παριζιάνοι» που στο 82΄ έχασαν πέναλτι με τον Ιμπραΐμοβιτς (απέκρουσε ο Ρομπέρτο) πέτυχαν και τέταρτο τέρμα πάλι με κεφαλιά από κόρνερ, αυτή την φορά του Μαρκίνιος (86΄).

Δείτε τα γκολ:

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Κίτρινη: Μπονγκ – Φαν ντερ Βιλ

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μετζανί, Σιόβας, Μπονγκ, Σάμαρης, Μασάντο, Ντομίνγκεζ (60΄ Κάμπελ), Βάις (84΄ Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (74΄ Σαβιόλα), Μήτρογλου.

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιριγκού, Φαν Ντερ Βιλ, Μαρκίνιος, Σίλβα, Μάξγουελ, Ματουιντί, Μότα, Βεράτι (79΄ Ραμπιό) , Λούκας Μόουρα (46΄ Λαβέτσι) , Καβάνι (90΄ Μενέζ), Ιμπραΐμοβιτς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.