Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην Πρόεδρος της Toyota, ο Εϊτζι Τογιόντα

Σεπτέμβριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ηγήθηκε της εξάπλωσης της ιαπωνικής εταιρείας στον κόσμο

Πέθανε σε ηλικία 100 ετών ο πρώην Πρόεδρος της Toyota, ο Εϊτζι Τογιόντα

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Toyota, ο Εϊτζι Τογιόντα, ο οποίος ηγήθηκε της εξάπλωσης της ιαπωνικής εταιρείας στον κόσμο και ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρός της, απεβίωσε χθες Τρίτη σε ηλικία 100 ετών από καρδιακά προβλήματα, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μέλος της οικογένειας που ίδρυσε την εταιρεία, ο Τογιόντα διετέλεσε πρόεδρός της από το 1967 ως το 1982.

Άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας αφιερωμένο στην παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων, το 1955 λανσάρισε το μοντέλο Crown–το πρώτο αυτοκίνητο τύπου σεντάν ιαπωνικής κατασκευής– και την δεκαετία του 60 το μοντέλο Corolla, ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Την δεκαετία του 80, ο Τογιόντα συμμετείχε στην απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει για πρώτη φορά να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ. Διετέλεσε πρόεδρος της εταιρείας μέχρι το 1992 και στη συνέχεια επίτιμος πρόεδρός της μέχρι που έγινε επίτιμος σύμβουλος το 1999. Μέχρι πρόσφατα, και παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, εξακολουθούσε να προσφέρει τις συμβουλές του στα στελέχη της εταιρείας.

το βήμα

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18th, 2013 at 18:26 and is filed under ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - ΜΟΤΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply