Ερευνες της αστυνομίας σε γραφεία της Χρυσής Αυγής – Τους συνεργούς του δράστη αναζητά η αστυνομία καθώς στην επίθεση μετείχαν γύρω στα δέκα άτομα

Ο δράστης ομολόγησε τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη αλλά και ότι ανήκει στην ακροδεξιάΟμολόγησε ο 45χρονος την δολοφονία σε βάρος  34χρονου, στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως επίσης και το ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες καθώς δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την ελληνική αστυνομία ο δράστης ονομάζεται Γεώργιος Ρουπακιάς.

Το θύμα, ο 34χρονος Παύλος Φύσσας (δεξιά), ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση, ασχολούνταν με την μουσική χιπ χοπ και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από τον δράστη και ομάδα ομοϊδεατών του ακροδεξιών, τους οποίους και αναζητά η αστυνομία.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν την εκδοχή των πολιτικών κινήτρων αμέσως μετά την προαγωγή και σύλληψη του  45χρονου δράστη, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.

Το δολοφονικό επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ έξω από καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα με τη παρέα του βρίσκονταν στην καφετέρια παρακολουθώντας τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού και είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον δράστη ο οποίος στη συνέχεια αποχώρησε. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα ο 34χρονος με την παρέα του κινήθηκε προς την Π.  Τσαλδάρη όπου είχε σταθμεύσει το δίκυκλο του, όπως αναφέρουν οι ίδιες μαρτυρίες. Εκεί του είχε στήσει «ενέδρα» ο 45χρονος μαζί με άλλα άτομα και τότε του επιτέθηκαν.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του θύματος του είπαν πως ο γιος του με κανα – δυο άτομα παρακολουθούσε σε καφετέρια της περιοχής τον ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού. Και πρόσθεσε: «Κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος άλλος ειδοποίησε τους χρυσαυγίτες».

Σημείωσε ακόμη πως όταν έφυγε ο γιος του με την παρέα του, τον κυνήγησαν ως το σημείο της δολοφονίας και τότε ο 34χρονος ζήτησε από τους φίλους του να φύγουν. Μαζί τους ήταν και η φίλη του θύματος.

Ξαφνικά είδαν ένα αμάξι να έρχεται ανάποδα την Π.Τσαλδάρη, να σταματά, να κατεβαίνει ο οδηγός και να μαχαιρώνει στη καρδιά τον 34χρονο. Ο πατέρας του θύματος τόνισε πως ο γιατρός του είπε πως «ήταν επαγγελματικό χτύπημα». Ο γιος του και η παρέα του, συμπλήρωσε, περνούσαν από εκεί για να πάρουν μπύρες και να πάνε να κάτσουν κάπου εκεί κοντά.

Ο πατέρας του 34χρονου ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση η συμπλοκή με το ποδόσφαιρο και έκανε λόγο για εμπλοκή τουλάχιστον 30 ατόμων που «την έστησαν στο γιο μου και τα παιδιά». Είπε ακόμη πως ενώ ήταν σοβαρά τραυματισμένος υπέδειξε στην κοπέλα του τον δράστη και της είπε πως «έγινε μεγάλη μαλακ…».

Κατήγγειλε ακόμη πως το ασθενοφόρο έφτασε με μεγάλη καθυστέρηση, με βάση τη πληροφόρηση που είχε, και αναφέρθηκε και σε ολιγωρία των αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν η κοπέλα του γιου του, τους ζήτησε να βοηθήσουν τα παιδιά γιατί τα κυνηγάνε οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. της απάντησαν πως οι δράστες είναι πολλοί και δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Σε ερώτηση εάν οι εμπλεκόμενοι φορούσαν διακριτικά της Χρυσής Αυγής, απάντησε πως δεν γνώριζε κάτι τέτοιο.

Αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν πως οι φίλοι του θύματος προσπαθούσαν μάταια να σταματήσουν ταξί για να τον μεταφέρουν πιο γρήγορα σε νοσοκομείο ενώ άνθρωπος που βρίσκονταν στην ίδια καφετέρια με τον 34χρονο είπε πως μέσα στο κατάστημα δεν ήταν κανείς από τους δράστες και λίγο αργότερα όταν αποχωρούσε είδε το σκηνικό με μια κοπέλα να φωνάζει στους αστυνομικούς «αυτός είναι, πιάστε τον» δείχνοντας τον δράστη ο οποίος προσπαθούσε να μπει στο αυτοκίνητο για να εξαφανιστεί όπως είχαν κάνει νωρίτερα και όσοι ήταν μαζί του.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ο 34χρονος ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών

Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.
Η δολοφονία στην Αμφιάλη συζητήθηκε στην Βουλή

Το ζήτημα της δολοφονίας του 34χρονου αριστερού στο Κερατσίνι από 45χρονο ακροδεξιό απασχόλησε το πρωί της Τετάρτης τη Βουλή, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, καταδίκασε τη βία από τη Χρυσή Αυγή και τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί: «Η Κυβέρνηση καταδικάζει τη βία που καλλιεργείται και προέρχεται από τον συγκεκριμένο χώρο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος, με αποφασιστικότητα θα υπερασπιστεί, αποτελεσματικά, τη νομιμότητα και την κοινωνική ειρήνη. Και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν οι πάντες».

Σε ιδιαίτερα έντονο τόνο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Παπαδημούλης, είπε ότι θα πρέπει να συλληφθούν οι δράστες και «να σαπίσουν στη φυλακή».

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης εξέφρασε τη «λύπη» του για το συμβάν.

Το πρωί της Τετάρτης, μετά τη δολοφονία του 34χρονου, διενεργείται έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, στον Σταθμό Λαρίσης και στη Νίκαια.

Από το Γραφείο Τύπου ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.

Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών.

Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη δολοφονία

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία.

Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.


Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει
».

Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη δολοφονί
«Ήταν αναμενόμενο. Η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών. Το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της «θεσμικής ασφυξίας» της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών.

Είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα.  

Δυστυχώς αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

Ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη δολοφονία

«Όσο οι ναζιστές, με παραινέσεις πολιτικών και «δημοσιογράφων», ετοιμάζονται να αναρριχηθούν στην εξουσία σα νέοι εταίροι της συγκυβέρνησης των δανειστών, τόσο θα αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους ρόλο.

Όλοι οι Έλληνες δημοκράτες οφείλουμε να διαμορφώσουμε ένα πατριωτικό δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στη μαύρη συμμαχία».


Ανακοίνωση για την φασιστική όπως την χαρακτηρίζει δολοφονία εξέδοσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία και υποστηρίζει ότι καταδικάζει «το έγκλημα στο Κερατσίνι».

Βυθούλκας Διονύσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.