Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Εξι Ελληνες στη λίστα του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους Αμερικανούς

Σεπτέμβριος 18th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΕΛΛΗΝΙΚΟ «ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»

Εξι Ελληνες στη λίστα του Forbes με τους 400 πιο πλούσιους ΑμερικανούςΈξι επιχειρηματίες ελληνικής καταγωγής- μεταξύ αυτών και ο Τζον Κατσιματίδης- φιγουράρουν στην φετινή λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους Αμερικανούς. Πρώτος στην λίστα των 400 δισεκατομμυριούχων που καταρτίζει το περιοδικό, είναι ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος παραμένει για 20στη συνεχή χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ με περιουσία 72 δισ. δολάρια. Τον ακολουθεί στη δεύτερη θέση, ο Γουόρεν Μπάφετ με 58,5 δισ. δολάρια.

Στην θέση 110 της λίστας συναντάμε τον 69χρονο John Paul Dejoria ελληνο-ιταλικής καταγωγής, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων για μαλλιά και έχει περιουσία 4 δισ. δολαρίων.

Στην θέση 161 συναντάμε δυο Έλληνες επιχειρηματίες που…ισοβαθμούν. Ο Τζον Κατσιματίδης – ο οποίος πρόσφατα απέτυχε να εξασφαλίσει το ρεπουμπλικανικό χρίσμα για την δημαρχία της Νέας Υόρκης- και ο Τζιμ Ντέιβις, με περιουσία αμφότεροι της τάξης των 3,1 δισ. δολαρίων.

Ο 70χρονος Ντέιβις είναι γιος Ελλήνων μεταναστών και πρόεδρος της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Οι επιχειρήσεις του 65χρονου Κατσιματίδη ποικίλουν από αλυσίδες σούπερ μάρκετ μέχρι πετρελαϊκές, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα των ακινήτων.

Στη θέση 260 συναντάμε τον 76χρονο Γιώργο Αργυρό, με περιουσία 2,1 δισ. δολαρίων και δραστηριότητες στον τομέα των ακινήτων και των επενδύσεων.

Στο 273 βρίσκεται ο Μάικλ Ζαχαρης με περιουσία 1,3 δισ. δολάρια και φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο πιο «φτωχός» της παρέας είναι στην θέση 386, ο 67χρονος Ντιν Μητρόπουλος, με «κομπόδεμα» 1,3 δισ. δολαρίων και επενδυτικές δραστηριότητες.

ημερησία

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 18th, 2013 at 10:55 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply