Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Forbes: Παραμένει ο πλουσιότερος Αμερικανός ο Μπιλ Γκέιτς

Σεπτέμβριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η περιουσία του εκτιμάται σε 72 δισ. δολάρια

Ο πλουσιότερος Αμερικανός, σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του περιοδικού Forbes, αναδεικνύεται για μια ακόμα χρονιά ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς με την περιουσία του να εκτιμάται ότι αγγίζει τα 72 δισεκατομμύρια δολάρια και μάλιστα αυξημένη κατά 6 δισ. σε σχέση με πέρσι.

  Ο Γκέιτς βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας εδώ και 20 χρόνια ενώ τον περασμένο Μάιο έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπερνώντας τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ.

Οι 400 πλουσιότεροι Αμερικανοί συγκεντρώνουν από κοινού περιουσία ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων —από 1,7 τρισ. πέρσι— ποσό που συνιστά απόλυτο ρεκόρ. Η αύξηση των περιουσιακών στοιχείων τους οφείλεται στην άνοδο του χρηματιστηρίου και στην κινητικότητα στην αγορά ακινήτων.

Όπως και πέρσι, δεύτερος κατατάσσεται ο Γουόρεν Μπάφετ, ο επικεφαλής του ομίλου Berwshire Hathaway, με 58,5 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο Λάρι Έλισον, ο συνιδρυτής της εταιρείας Oracle με 41 δισ. δολάρια ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνουν οι αδελφοί Τσαρλς και Ντέιβιντ Κόουκ, με περιουσία 36 δισ. ο καθένας.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ είναι 10ος, με 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Συνολικά 314 πολυεκατομμυριούχοι είδαν φέτος να αυξάνονται οι περιουσίες τους, 30 είναι φτωχότεροι σε σχέση με το 2012 ενώ μόνο 22 δεν είδαν καμία αλλαγή στα περιουσιακά τους στοιχεία.

Οι 273 δισεκατομμυριούχοι είναι αυτοδημιούργητοι, 71 κληρονόμησαν την περιουσία τους και οι 56 κληρονόμησαν ένα μέρος και συνέχισαν να την αυξάνουν.

αμπε

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 17th, 2013 at 14:07 and is filed under HOT-LIFESTYLE, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply