Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Financial Times: Εως και 15 δισ. ευρώ το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Σεπτέμβριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εκτενής αναφορά στα εκκρεμή ζητήματα του ελληνικού προγράμματος

Financial Times: Εως και 15 δισ. ευρώ το τρίτο πακέτο για την ΕλλάδαΣτο χρονοδιάγραμμα διευθέτησης των εκκρεμών ζητημάτων του ελληνικού προγράμματος αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα των Financial Times το οποίο κάνει εκτενή αναφορά στο ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης, στην απομείωση του ελληνικού χρέους, αλλά και στις κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών και στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα ο καθορισμός του τρίτου προγράμματος στήριξης μπορεί να πάρει έως και έναν χρόνο για να ολοκληρωθεί οι δε σχετικές διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν σε επίπεδο τρόικας, αλλά και ηγεσιών της ΕΕ, μετά τις γερμανικές εκλογές θα στοχεύουν σε ένα νέο δάνειο για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της περιόδου 2014 -2015 ύψους έως και 15 δισ. ευρώ.

Οι Financial Times σημειώνουν πως οι τελικές χρηματοδοτικές ανάγκες της περιόδου 2014-2015 θα προσδιορισθούν στο διάστημα Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου 2013, ενώ μέχρι τον Απρίλιο 2014 θα εξετασθεί και ο τρόπος ανακούφισης του ελληνικού χρέους, κάτι που όπως σημειώνει το δημοσίευμα θα επιδιωχθεί με περαιτέρω μείωση επιτοκίων και παράταση στην αποπληρωμή δανείων. Μάλιστα, η εφημερίδα επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της ΕΕ ο οποίος ανέφερε πως η Βρετανία ξεπλήρωσε τα πολεμικά δάνεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου προς τις ΗΠΑ το 2006 !

Τέλος, οι Financial Times κάνουν αναφορά σε εκτιμήσεις αξιωματούχων της τρόικας οι οποίοι προειδοποιούν ότι η ελληνικές τράπεζες μπορεί να καταλήξουν να χρειάζονται και άλλα κεφάλαια. Μάλιστα, σημειώνουν πως στα μέσα του 2014 αναμένεται να πραγματοποιηθούν νέοι έλεγχοι στις ελληνικές τράπεζες, λόγω της προσπάθειας της ευρωζώνης να δημιουργήσει μια τραπεζική ένωση με αξιόπιστες εκτιμήσεις για τις ανάγκες των μεγάλων πιστωτικών ιδρυμάτων.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 17th, 2013 at 18:53 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply