Προσφυγή Χρήστου Πάχτα κατά Πάνου Καμμένου

Tην παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις, προκάλεσε η προτροπή του προέδρου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνου Καμμένου σε κατοίκους της Χαλκιδικής “να λιντσάρουν” τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.

Σε βίντεο από την επίσκεψη του κ.Καμμένου στη ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φαίνεται να συνομιλεί με κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού και να τους λέει: “Πρέπει ο Πάχτας να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Λιντσάρετέ τον!”.

Μετά τη δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να σχηματιστεί δικογραφία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο προβλέπει ότι “όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών”.

Έπειτα από εντολή της εισαγγελίας, την υπόθεση θα χειριστούν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη του συγκεκριμένου αδικήματος, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ώστε να αποσταλεί στη Βουλή.

Για “παιχνίδια κοινωνικού διχασμού και βίας” που “δεν αντέχει ο τόπος” κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της στην οποία αναφέρει:

“Ο επίδοξος βαστάζος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής των αντιλήψεων και των πρακτικών της Χρυσής Αυγής. Το κάλεσμά του σε πολίτες της Χαλκιδικής να λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη δεν απέχει από τις πρακτικές που ήδη εφαρμόζουν οι επικεφαλής του νεοναζιστικού μορφώματος”.

Το ΠΑΣΟΚ μιλά για “απαράδεκτη φασίζουσα προτροπή”, η οποία “έρχεται μετά τις ενέργειες ωμής βίας των χρυσαυγιτών βουλευτών”. “Ο κ. Καμμένος συζητά με τον κ. Τσίπρα για πολιτικές συνεργασίες και την ίδια ώρα χρησιμοποιεί φρασεολογία και μεθόδους της Χρυσής Αυγής. Καλούμε όλα τα κόμματα να καταδικάσουν αυτές τις συμπεριφορές” τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Για “επικίνδυνη ρητορική” μιλά η ΔΗΜΑΡ, που σημειώνει ότι “οι προτροπές του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου αποτελούν άλλον ένα κρίκο στην αλυσίδα των φαινομένων βίας” και προσθέτει: “Δυστυχώς ο κ. Καμμένος έρχεται να προστεθεί στους πολιτικούς εκείνους που θεωρούν ότι με τη βία και τους προπηλακισμούς μπορεί να δοθεί λύση στα μεγάλα προβλήματα της χώρας”.

Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος, σε ανακοίνωσή του σχολιάζει την εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος του, σημειώνοντας: “Μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο που πότιζαν τα παιδιά στις Σκουριές και σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, μόλις παρέμβει ο εισαγγελέας για το δηλητήριο στα φρούτα, στα λαχανικά και σε όλη τη διατροφική αλυσίδα, για το έγκλημα που έχει συντελεστεί σε όλη την περιοχή, δεν χρειάζεται να παρέμβει για μένα, παραδίδομαι μόνος μου”.

Προσφυγή Χρήστου Πάχτα κατά Πάνου Καμμένου

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε βάρος του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου που παρότρυνε κατοίκους της Χαλκιδικής να τον «λιντσάρουν», προανήγγειλε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

«Η Εισαγγελία έκανε τον καθήκον της. Από την πλευρά μας είναι αυτονόητη υποχρέωση να καταφύγουμε στον φυσικό δικαστή για την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου» αναφέρει ο κ. Πάχτας σε ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Δε νοείται αρχηγός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης να προτρέπει στην αναίρεση της ουσίας της δημοκρατίας, που είναι ο σεβασμός στη νομιμότητα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα από τον διάλογο. Η πρόσκληση πολιτών σε τέλεση αδικήματος αποτελεί πέραν των άλλων τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα. Αυτές οι συμπεριφορές μας θυμίζουν διαλυτικά φαινόμενα μιας εποχής που δεν μας αξίζει και δεν θέλουμε να ζήσουμε.

»Απέναντι σ’ αυτές τις συμπεριφορές οφείλουμε να συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη επιμονή τον αγώνα μας για να πείσουμε ότι ο δρόμος της συνεννόησης και της αρμονικής συνύπαρξης είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο μας. Είναι μια ευθύνη που ως Δημοτική Αρχή έχουμε αναλάβει και θα συνεχίσουμε να την υπηρετούμε με πίστη και αποφασιστικότητα».

megatv, δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.