Γράφει ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος

ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣΤα λόγια και οι απόψεις κάποιου θα μπορούσαν με μεγάλη ευκολία να αμφισβητηθούν, ιδιαίτερα εάν αυτός προέρχεται από το χώρο της <<επάρατης>> Χρυσής Αυγής. Αρκεί ένα βάπτισμα των απόψεων του ως φασιστικές για να του αφαιρεθεί από τους πολιτικά ορθώς σκεπτόμενους (συνταγματικό τόξο) το δικαίωμα της έκφρασης, άσχετα από το αν διαθέτει επιχειρήματα ή όχι και ειδικά όταν γίνεται λόγος για Εθνικά Θέματα ή ιστορικά γεγονότα.

Για τον παραπάνω λόγο και με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής, θα παραθέσω αρχικά απόψεις ανθρώπων, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ζωής τους δεν ήλθαν ποτέ σε επαφή ούτε με το Λαϊκό Σύνδεσμο – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ούτε με τις θέσεις του. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα κρινόταν αναγκαίο, εάν η εθνική μας συνείδηση δεν είχε διαποτιστεί από δηλητήριο νεόκοπων <<ιστορικών>> που συνήθως συχνάζουν στα αριστερά των  εδράνων της βουλής (συγκεκριμένοι συμπολίτες μας συναγελάζονται μαζί τους) και σε καθεστωτικά κανάλια που παρουσιάζουν υποτιθέμενες ιστορικές υπερπαραγωγές με πλήρη έλλειψη αισθητικής και τεκμηριωμένης ιστορικής προσέγγισης. Ως αποτέλεσμα της διαρκούς επανάληψης των περί συνωστισμού εφευρημάτων, είναι το τραγικό να επικρατούν απόψεις που κάνουν λόγο για ελληνοτουρκικές φιλίες και αλληλεγγύη στον εξεγερμένο  και αγωνιζόμενο (;) τουρκικό λαό, αντί να επικρατεί το μόνο δόγμα που συμφέρει το Έθνος μας και δεν είναι άλλο από το <<ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΘΕΙΤΕ>>. Αυτή είναι η ιστορική λήθη, την οποία έχει κάνει σημαία του το ψευτορωμαίικο και όσοι το υπηρετούν πιστά, από φόβο μήπως χάσουν την κουτάλα της εξουσίας, τη στιγμή που ο λαός δηλώνει εξαθλιωμένος.

Προς όλους εκείνους λοιπόν που αμφισβητούν την εθνική τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής, συστήνω να ανατρέξουν στην περιγραφή του τότε Προξένου των Η.Π.Α. στη Σμύρνη, George Horton: <<Δε θυμάμαι παρόμοιο επεισόδιο ανθρώπινης συμπεριφοράς στην Ιστορία. Με τα πυρπολημένα σπίτια γύρω τους, οι κάτοικοι της Σμύρνης – άνδρες, γυναίκες, παιδιά – περιμένουν με τις ώρες και με τις μέρες κραυγάζοντας και ικετεύοντας να φύγουν.>> Ούτε λόγος φυσικά για το συνωστισμό και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά των κανιβάλων της στέπας που σε καμιά περίπτωση δεν αξίζουν τη φιλία μας και την αλληλεγγύη μας.

Συνεχίζοντας, ο Έλληνας συγγραφέας Ηλίας Βενέζης από το Αϊβαλί της Ιωνίας, στο έργο του <<Το Νούμερο 31328>> περιγράφει τα όσα έζησε ως αιχμάλωτος των ορδών του Κεμάλ Μουσταφά (ο Μπουτάρης θέλει να του αφιερώσει κεντρικό δρόμο στη Θεσσαλονίκη και οι επισκεπτόμενοι την Τουρκία πολιτικάντηδες καταθέτουν στεφάνια στο μαυσωλείο του). Οι φρικαλεότητες που διηγείται να βίωσε κατά τη διάρκεια της 14μηνης αιχμαλωσίας του και θητείας ταυτόχρονα στα ανθρωπιστικά Τάγματα Εργασίας των νεοτούρκων, αυτός ο κάθε άλλο παρά <<φασιστικά>> σκεπτόμενος  πασίγνωστος συγγραφέας της Αιολικής Γης, είναι αρκετά για να πείσουν και τον πλέον δύσπιστο ότι η ανά τους αιώνες τουρκική θηριωδία δεν έχει ούτε αρχή, ούτε τέλος.

Ένας  άνθρωπος του πνεύματος καταγώμενος ομοίως  από το Αϊβαλί και αδελφικός φίλος του Φώτη Κόντογλου, καθώς και του κορυφαίου Έλληνα γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, ο Στρατής Δούκας, καταθέτει συγγραφικά στην <<Ιστορία ενός αιχμαλώτου>> το 1929, όσα του αφηγήθηκε να είδε και να έζησε ο πρόσφυγας Νικόλαος Καρατζόγλου  κάτω από οριακές συνθήκες αιχμαλωσίας σε έναν αντίξοο αγώνα για επιβίωση.

Τα παραδείγματα και οι παραπομπές θα μπορούσαν να συνεχίζονται επ’άπειρον. Όπως ακριβώς και οι κορώνες μιας στείρας και υποτιθέμενης εθνικοφροσύνης εκ του ασφαλούς, θιασώτης και αριστοτέχνης της οποίας παρουσιάζεται εδώ και δεκαετίες η Δεξιά των αστών, των βολεμένων και των αρπακτικών των προμηθειών που θυμάται τους Εθνικούς Αγώνες στους πανηγυρικούς των Εθνικών μας Επετείων. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τιμά τη μνήμη εκείνων που στην ένδοξη και Ιερή για τον Ελληνισμό Γη της Ιωνίας, στη Γη της Μεγάλης Πίστεως της Καππαδοκίας, έπεσαν θύματα μιας θηριωδίας πρωτοφανούς. Τιμούμε τη μνήμη  εκείνων που εγκαταλείποντας τα επίγεια, δεν πρόλαβαν να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες, στις πόλεις και στα χωριά που κάποτε οι Έλληνες έγραφαν τη δική τους ιστορία και προσέφεραν τα μέγιστα στις επιστήμες, στη φιλοσοφία και γενικά στην προαγωγή του ανθρώπινου γένους και πολιτισμού. Τιμούμε όλους εκείνους που ενάντια στη λήθη και τον ωχαδελφισμό των νεοραγιάδων, αρνούνται να χαρακτηρίσουν οποιαδήποτε ελληνική πατρίδα <<Χαμένη>>, συνεχίζοντας να ποθούν το σπάσιμο των αλυσίδων της σκλαβιάς.

Οι χαιρετισμοί μας προς τα σκλαβωμένα  αδέλφια της Ίμβρου, της Τενέδου, του ελληνικού Εύξεινου Πόντου, της Κύπρου, της Βορείου Ηπείρου και της Πόλης των Κωνσταντίνων, παραμένουν αγωνιστικοί σε μια εποχή που όλοι σιωπούν. Παραμένουν αγωνιστικοί, αντάρτικοι και πολεμικοί σε πείσμα των σημείων των καιρών. Το αίμα και η Σταύρωση του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης καθώς και των υπολοίπων Ιερέων που στάθηκαν δίπλα του έως το τέλος, ως γνήσιοι Νεομάρτυρες της Πίστεως και της Πατρίδος, θα φέρουν την κάθαρση στην τραγωδία που έγραψαν οι υβριστές  Ατατούρκ και  Νουρεντίν.

ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ
ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.