Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΠΓΔΜ: 17 συλλήψεις αξιωματούχων για κατασκοπεία

Σεπτέμβριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Μεταξύ αυτών και ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής

Φωτογραφία αρχείου

Στη σύλληψη 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Βουλής της χώρας, πρώην και νυν στελέχη της αστυνομίας, του υπουργείου Άμυνας και των κρατικών μυστικών υπηρεσιών, προχώρησε τη Δευτέρα η αστυνομία της ΠΓΔΜ με τις κατηγορίες της κατασκοπείας και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας της ΠΓΔΜ Ίβο Κότεφσκι, οι συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για συνεργασία και για παράδοση αυστηρά διαβαθμισμένων κρατικών πληροφοριών σε εκπροσώπους ξένων μυστικών υπηρεσιών, καθώς και για εκβιασμούς προσώπων από το δημόσιο βίο της χώρας.

Η αστυνομία αναζητά άλλα τρία άτομα, ενώ δύο ακόμη που θεωρούνται ύποπτοι για την ίδια υπόθεση εκτίουν ποινή φυλάκισης για άλλα αδικήματα.

Ο Κότεφσκι, ανέφερε ότι η αστυνομία εργαζόταν επί δύο χρόνια για την εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης αλλά δεν ανέφερε με ποιες μυστικές υπηρεσίες ξένων χωρών συνεργάζονταν οι συλληφθέντες.

Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό σύλληψης υπόπτων στη χώρα για συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες.

enet, αμπε

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 17th, 2013 at 21:06 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply