Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απεργίες από σήμερα Τρίτη και στον χώρο της Υγείας

Σεπτέμβριος 17th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε τριήμερη απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί και σε 48ωρη οι εργαζόμενοι

Στους δρόμους κατεβαίνουν από σήμερα, γιατροί και εργαζόμενοι στην Υγεία. Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν μέχρι και την Πέμπτη με προσωπικό ασφαλείας μετά την τριήμερη απεργία (17, 18, 19 Σεπτεμβρίου) των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τη 48ωρη (18, 19 Σεπτεμβρίου) των εργαζομένων (ΠΟΕΔΗΝ) σε αυτά. Γιατροί και εργαζόμενοι δηλώνουν κατ’ αυτόν τον τρόπο «την κατηγορηματική τους αντίθεση στη διάλυση του ΕΣΥ, τις εκκενώσεις νοσοκομείων, τις διαθεσιμότητες, τις ελλείψεις υλικών και τα κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ που σημαίνουν εκατοντάδες θανάτους συνανθρώπων μας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος στο τέλος της εβδομάδας οι γιατροί θα συναντηθούν με τους εκπαιδευτικούς «ώστε να συνεκτιμήσουμε την κατάσταση και να χαράξουμε την τακτική μας για κινητοποίηση διαρκείας, προκειμένου η χώρα να απαλλαγεί από τον βρόγχο του μνημονίου και μια κυβέρνηση αδίστακτη, η οποία διαλύει κάθε δημόσιο αγαθό».

Οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών τονίζουν ότι «των μνημονίων τα νοσοκομεία έχουν αποψιλωθεί από ιατρικό δυναμικό». Τα κενά, όπως σημειώνουν, ξεπερνούν τις 6.500, ενώ υπάρχουν εκατοντάδες τμήματα που έχουν μείνει πλέον με έναν ή δύο γιατρούς. Αυτοί οι γιατροί, εκτός του καθημερινού έργου, πρέπει να εφημερεύουν μέχρι και έντεκα φορές τον μήνα προκειμένου να καλύπτουν τα επείγοντα περιστατικά.

Την Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Διεκδικούν «ολοκληρωμένο και ενιαίο Σύστημα Περίθαλψης που θα σέβεται την αξιοπρέπεια κάθε ασθενή και την λειτουργία των ιατρών», και καλούν τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις. Ανάλογες ανακοινώσεις έστειλαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πατρών.

Φυντανίδου Ελενα

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 17th, 2013 at 09:14 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply