Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

“ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΕ ΛΙΠΗ” από την θεατρική ομάδα Μυρσίνης Γρεβενών…

Σεπτέμβριος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Το θεατρικό έργο – οικολογικό— “ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΕ ΛΙΠΗ”  ανέβασε η θεατρική ομάδα της Μυρσίνης Γρεβενών, στις 31 Αυγούστου ημέρα Σάββατο και ώρα 20:00μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Μυρσίνης, με σκηνοθέτη την κα Μαλαματή Ζήση:

Με το θέατρο μαθαίνεις να συνεργάζεσαι, να σέβεσαι, να είσαι κεφάτος, να γελάς ατέλειωτα, όλα αυτά μας φέρνουν πιο κοντά οι σχέσεις των ανθρώπων γίνονται ξεχωριστές, αποκτούν αξία μοναδική.

Ο ηθοποιός δίνει το φως των συναισθημάτων δηλ. την καρδιά του στους θεατές, όπως αυτά τα αξιόλογα παιδιά της Μυρσίνης που όσα κι αν πω γι’ αυτά θα είναι λίγα, πέρασα υπέροχα μαζί τους, έδωσα πολλά, μα μου έδωσαν περισσότερα, πρόθυμα για κάθε τι, για τα σκηνικά, τα τραγούδια, τα κοστούμια τα πολλά λόγια που έπρεπε να μάθουν, προσπάθησαν αληθινά, με κόπο, με ώρες καθημερινής πρόβας για να προσφέρουν το καλύτερο. Η θεατρική τέχνη, δίνει απλόχερα γνώσεις αφού έχει να κάνει με τα συναισθήματα, την σοφία της ψυχής. Η σκηνοθεσία, η τέχνη του συντονισμού, του έλεγχου όλων των καλλιτεχνικών στοιχείων μιας παράστασης, η διδασκαλία των ηθοποιών, όλα μια μαγεία….

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ζήση Δημήτριο τον πατέρα μου για την κατασκευή του σκηνικού που μας δώρισε, ο οποίος είναι ο τελευταίος παραδοσιακός ξυλουργός της πόλης μας και όχι μόνο, και άριστος στην δουλειά του.

Υπόθεση:

Μέχρι και οι τροφές έμαθαν να κάνουν αγώνες για να ‘’κυβερνήσουν’’ τον ανθρώπινο οργανισμό… Οι συμπαθείς υδατάνθρακες καθώς και τα επίσης συμπαθή λίπη, συναγωνίζονται ποιο θα εντυπωσιάσει περισσότερο με τα προσόντα του τους ψηφοφόρους οι οποίοι θα επιλέξουν τις καταλληλότερες τροφές για την ισορροπημένη διατροφή του ανθρώπου! Ποια θα είναι η κατάληξη; Ίσως όχι και τόσο συνηθισμένο για τα ανθρώπινα προεκλογικά (ή και μετεκλογικά) δεδομένα…Μήπως όμως είναι και μια πρόταση για τους ανθρώπους;…Αφού όλοι νοιάζονται για το καλό μας! Τι στο καλό…

Μηνύματα του θεατρικού έργου:

Καλή διατροφή, σωστή διατροφή, όχι μονόπλευρη διατροφή, ισορροπημένη διατροφή….Και…μήπως θα πρέπει τα ίδια να κάνουμε και στην υπόλοιπη ζωή μας; Μήπως θα πρέπει όλοι όσοι θέλουν το καλό μας να συνεργαστούν για να δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα;

Ονόματα ηθοποιών — ρόλοι:

Υδατάνθρακας: Τσιτακίδου Ιωάννα

Λίπος: Κιβρόγλου Ανέστης

Δημοσιογράφος: Κιβρόγλου Παρασκευή

Σύζυγος Υδατάνθρακα: Καρυπίδου Θωμαή

Σύζυγος Λίπους: Τσιτακίδου Μαρία

Κόρη Υδατάνθρακα: Κιβρόγλου Μαριτίνα

Παρουσιάστρια:Τσιτακίδου Βάια

Μοντέλα:Κιβρόγλου Αγαθή, Εμπρικίδου Αποστολία Αβραμίδου Παρασκευή, Belkisa Pretsi, Αποστολίδου Χρύσα

Φωνές παιδιών (Λαός):Προκοπίου Ευθύμιος Αποστολίδης Δημήτριος Εμπρικίδης Αλέξης Πάλογλου Σπύρος Προκοπίου Βαγγέλης Τσιτακίδης Κώστας

Μουσική επιμέλεια:Ζήση Μαλαματή

Συντελεστές του έργου:

Φυλλάδια: Αποστολίδου Βικτώρια, Παπανικολάου Ζαχαρούλα

Μακιγιάζ — Χτενίσματα: Παπανικολάου Ζαχαρούλα

Γενικών καθηκόντων: Τσιτακίδης Ανέστης, Αποστολίδης Βασίλειος

Αφισοκόλληση: Κιβρόγλου Παρασκευή, Παπανικολάου Ζαχαρούλα, Αποστολίδου Βικτώρια.

Μαλαματή Τσιώνα- Αποστολίδη

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16th, 2013 at 12:48 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply