Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Σχέδιο για τη σωτηρία του εφάπαξ στο Δημόσιο

Σεπτέμβριος 16th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σχέδιο για τη σωτηρία του εφάπαξ στο Δημόσιο  Υστατη προσπάθεια για να «σωθεί» το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από τις μεγάλες περικοπές που φέρνει ο υπολογισμός των ποσών από την 1/1/2014 (με νέο μαθηματικό τύπο και στη βάση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος) καταβάλλουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας και του ΠΑΣΟΚ.

Το βασικό σενάριο, που συμφώνησαν το επιτελείο του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή του Γ. Κουτρουμάνη, προβλέπει το εφάπαξ να υπολογίζεται με τον νέο μαθηματικό τύπο που προβλέπεται σε εφαρμογή του Μνημονίου όχι αναδρομικά, αλλά από την 1/1/2014 και για όσα χρόνια παραμείνει στην υπηρεσία του ο υπάλληλος. Δηλαδή αν βγει στη σύνταξη το 2020, με το νέο σύστημα να υπολογιστούν οι εισφορές των 6 – 7 τελευταίων ετών.

Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας και του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η πρόταση, εφόσον τεκμηριωθεί και οικονομικά, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση με τους εμπειρογνώμονες της τρόικας.

ημερησία

This entry was posted on Δευτέρα, Σεπτέμβριος 16th, 2013 at 09:56 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply