Εξι ελληνικά ΑΕΙ στα 800 καλύτερα του κόσμου αλλά κανένα στα πρώτα 450Μία ακόμη παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες, με έξι ελληνικά ιδρύματα να πανηγυρίζουν ότι περιλαμβάνονται στη λίστα με τα 800 καλύτερα του κόσμου, στην πραγματικότητα όμως θα έπρεπε μάλλον να τα προβληματίσει ότι βρίσκονται… κάτω από τη «βάση»!

Πρόκειται για τον ετήσιο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της εταιρείας QS, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Topuniversities.com και αξιολογεί 800 πανεπιστήμια από 76 χώρες, λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις 62.094 ακαδημαϊκών και 27.957 εργοδοτών.

Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, το ελληνικό ίδρυμα που βρίσκεται στην κορυφή (αλλά κάτω από τη βάση του 400 στον εν λόγω πίνακα) για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης (θέση 471-480). Το Πανεπιστήμιο της Κρήτης είναι το δεύτερο καλύτερο ίδρυμα της χώρας στη θέση 491-500 και ακολουθούν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (και τα δύο στη θέση 501-550). Το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται στη θέση 601-650 ενώ το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στη θέση της κλίμακας +701.

Διεθνώς, το πασίγνωστο ΜΙΤ της Μασαχουσέτης βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα και ακολουθούν τα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Κέμπριτζ.

τα νέα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.