Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε «Γρεβενιώτης»

Αγρότης από την Αιθιοπία δηλώνει ότι είναι 160 ετών

Σεπτέμβριος 15th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Έχει μνήμες 16 δεκαετιών

Αγρότης από την Αιθιοπία δηλώνει ότι είναι 160 ετώνΙσχυρίζεται ότι έχει πίσω του 16 δεκαετίες ζωής. Ο λόγος για έναν αγρότη από την Αιθιοπία που δηλώνει ότι είναι 160 ετών! Ωστόσο δεν υπάρχει κανένα πιστοποιητικό που να μπορεί να τον επιβεβαιώσει ή να τον διαψεύσει.

Ο δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη στον Ντακάμπο Έμπα εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από τις μνήμες που είχε ο αγρότης, που πείστηκε για την ηλικία του.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Έμπα θυμόταν την εισβολή της Ιταλίας το 1895 στην Αιθιοπία.

«Όταν έγινε η εισβολή είχα δύο γυναίκες και ο γιος μου ήταν αρκετά μεγάλος για να κρατήσει το κοπάδι με τα βόδια που είχαμε» δήλωσε ο Έμπα.

Εάν η ηλικία του Έμπα επιβεβαιωθεί τότε θα είναι το γηραιότερο πρόσωπο στον κόσμο και φυσικά θα σπάσει όλα τα ρεκόρ.

Ωστόσο, ο Έμπα ζει σε μία κοινωνία που κυριαρχεί η προφορική παράδοση, έτσι δεν υπάρχει κανένα χαρτί ούτε και μάρτυρες που μπορούν να επιβεβαιώσουν την ηλικία του.

Ακόμη όμως κι αν δεν εξακριβωθεί ποτέ η ηλικία του, ο Έμπα έχει αρκετούς λόγους να είναι χαρούμενος και ένας από αυτούς είναι ότι έχει περισσότερα δόντια από τον μεγαλύτερο γιο του τον Χαμίντ.

in

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 15th, 2013 at 14:28 and is filed under HOT STORIES, ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply