Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει στον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ  Τάσο Μαντέλη, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του χρηματικού ποσού το οποίο έλαβε από τη μητρική Siemens, σε δύο δόσεις, το 1998 και το 2000.

Οι εφέτες, με το βούλευμά τους (αριθμ. 1828/2013), διατάσσουν επίσης την παραπομπή άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού στην υπόθεση του επίδικου χρηματικού ποσού, που κατά τη δικαιοσύνη συνδέεται με την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.

Μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το εν λόγω ποσό ήταν προεκλογική χορηγία, παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Το βούλευμα, απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση, τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.