Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ως τη Δευτέρα τα στοιχεία για τη διαθεσιμότητα 1.600 υπαλλήλων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σεπτέμβριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ο  υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος (Κ) συναντήθηκε  με τους πρυτάνεις , την  Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013, στο  Υπουργείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣΣε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι οποίοι δεσμεύθηκαν ότι θα παραδώσουν ως την Δευτέρα τα στοιχεία των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής σε διαθεσιμότητα 1.600 από αυτούς.

«Τα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του Δημόσιου Τομέα.
Δώσαμε στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία, ώστε, μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες.
Ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένω ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα.
Πρέπει όλοι να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια» τόνισε ο Κ. Αρβανιτόπουλος μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων και τους Προέδρους των ΤΕΙ.

«Η συνάντηση μας έγινε σε πολύ καλό κλίμα» δήλωσε από την πλευρά του ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να δοθούν ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο τα στοιχεία στο υπουργείο Παιδείας. Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι τα πανεπιστήμια κρατούν ψηλά την ακαδημαϊκή σημαία παρά τις αντιξοότητες των καιρών. «Αυτό οφείλεται στον πατριωτισμό των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας» τόνισε.

αμπε

This entry was posted on Σάββατο, Σεπτέμβριος 14th, 2013 at 21:34 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply