Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων

Σεπτέμβριος 14th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙΤην Παρασκευή (13/9) ο Βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης παρευρέθηκε, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ., στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ξενοδόχων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ν. Γρεβενών που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Γρεβενών.

Συμμετείχαν επίσης ο κ. Ιωάννης Νασίκας ως εκπρόσωπος του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Γρεβενών και ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Γρεβενών, επίκουρος καθηγητής Θεμιστοκλής Λαζαρίδης.
Στη Γενική Συνέλευση βασικό θέμα αποτέλεσε η τουριστική ανάπτυξη του Νομού Γρεβενών και οι τρόποι, οι ενέργειες και δράσεις που μπορούν να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή.

Ο Βουλευτής Γρεβενών αναφέρθηκε στην ανάγκη, η περιοχή να αποκτήσει συγκεκριμένη τουριστική ταυτότητα και έναν στρατηγικό σχεδιασμό τουριστικής ανάπτυξης. Για τον σχεδιασμό αυτό είπε ότι: «θα υποδεικνύει τους αποτελεσματικότερους τρόπους προβολής όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού Γρεβενών και τις ομάδες κοινού που μας ενδιαφέρουν να προσελκύσουμε για να κάνουμε τη διαφορά».

Ο κ. Κοψαχείλης τόνισε ότι, «βασικός στόχος όλων θα πρέπει να είναι ανάδειξη της περιοχής μας, ως ιδανικός προορισμός για πλήθος νέων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως: αγροτουρισμός, περιηγητικός τουρισμός, οικοτουρισμός, ορειβατικός, θρησκευτικός και ιαματικός τουρισμός». Επίσης αναφέρθηκε στο ΤΕΙ Γρεβενών στο οποίο φέτος δημιουργήθηκε το τμήμα Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, λέγοντας ότι: «το τμήμα αυτό μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση και προοπτική στην ανάπτυξη του τουρισμού στα Γρεβενά, εάν το προσέξουμε και συνεργαστούμε μαζί του».

Εξετάστηκε η δυνατότητα ίδρυσης Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς και σύλλογοι (Δήμος Γρεβενών, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος, Σύλλογος Καταστημάτων Εστίας κ.λπ.). Σκοπός της εταιρείας θα είναι η τουριστική ανάπτυξη, προβολή και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νομού Γρεβενών, η διενέργεια ερευνών, εκπόνηση μελετών και η συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο πρόεδρος των Σωματείου κ. Γιώργος Νταγκούμας ευχαρίστησε τον Βουλευτή Γρεβενών και τόνισε ότι: «ο κ. Κοψαχείλης είναι πάντα κοντά στους ξενοδόχους». Ζήτησε τη συνδρομή του στις δράσεις που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος και στις επισκέψεις που θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Τουρισμού και σε άλλα υπουργεία.

Γραφείο Τύπου
Βουλευτή Γρεβενών
Τιμολέοντα Κοψαχείλη

This entry was posted on Σάββατο, Σεπτέμβριος 14th, 2013 at 14:34 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΤΑΞΙΔΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply