Ολοκληρώνεται σύντομα ο έλεγχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Επιπλέον κονδύλια για τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επαναδιαπραγμάτευση με τις δανείστριες τράπεζες για την εξεύρεση βιώσιμου χρηματοοικονομικού μοντέλου υλοποίησης του Ε65, του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών. Και αυτή δεν είναι η μόνη είδηση.

Όπως αναφέρει ο υπουργός Υποδομών κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Φθιώτιδας του ΝΔ κ. Κ. Κουτσογιαννακόπουλου, «γίνονται συνεννοήσεις καθώς και όλες οι απαραίτητες χρηματοοικονομικές μελέτες, αιτήσεις κτλ. για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση του έργου και με επιπλέον ευρωπαϊκά κονδύλια». Πρόκειται για λύση που προτείνεται για «τμήματα του έργου που δύνανται να ολοκληρωθούν εντός της χρηματοδοτικής περιόδους του τρέχοντος προγράμματος», δηλαδή έως το 2015.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, «απαραίτητη προϋπόθεση για την κύρωση από τη Βουλή των τροποποιημένων συμβάσεων παραχώρησης είναι η αποδοχή των τροποποιήσεων από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και το Ελεκτικό Συνέδριο». Όπως αναφέρει, «οι σχετικές διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και υπολογίζεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα».

Το υπουργείο Υποδομών επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις του Δημοσίου με τον παραχωρησιούχο και τον κατασκευαστή για τον Ε65 ολοκληρώθηκαν με την υπογραφή της από 15ης Μαρτίου σχετικής συμφωνίας για την αποζημίωση «Απαιτήσεων Παρελθόντος Κατασκευαστή λόγω Γεγονότων Καθυστέρησης».

Στον αυτοκινητόδρομο θα κατασκευαστεί ένα αυτοτελές τμήμα 85 χλμ., μεταξύ του Ανισόπεδου Κόμβου Ξυνιάδας και των Τρικάλων, σε δεύτερη φάση θα προχωρήσει το τμήμα Λαμία – Ξυνιάδα, ενώ εκκρεμεί η χάραξη βορείως της Καλαμπάκας.

Χεκίμογλου Αχιλλέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.