Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στα 200 δισ. ευρώ υπολόγισαν τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Σεπτέμβριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού δικτύου Arte έδωσε τα σχετικά στοιχεία σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα Der Standard
Στα 200 δισ. ευρώ υπολόγισαν τις καταθέσεις Ελλήνων στην ΕλβετίαΈνα ντοκιμαντέρ του γαλλογερμανικού δικτύου Arte, έδωσε στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία! Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard, που επικαλείται τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ, οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία ανέρχονται περίπου σε 200 δισ. ευρώ.

Στο ντοκιμαντέρ που αφορά τους απανταχού στον πλανήτη φορολογικούς παραδείσους, όπου χιλιάδες εταιρείες προχωρούν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δεν δίνονται περισσότερα στοιχεία για τις καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες και ούτε παρέχονται πληροφορίες για το πως υπολογίστηκε αυτό το ιλιγγιώδες ποσό των 200 δισ. ευρώ. Και κυρίως δεν γίνεται αναφορά εάν οι καταθέσεις αυτές είναι νόμιμες ή όχι.

Αποκαλύπτει ωστόσο ότι γνωστός γαλλικός βιομηχανικός όμιλος με πολλά δισ. δολάρια ετήσιο κύκλο εργασιών έχει μεταφέρει την έδρα του για λόγους ευνοϊκής φορολογίας στην Ελβετία, κάτι που κάνουν και άλλες πολυεθνικές εταιρείες και με τον τρόπο αυτό η Γαλλία χάνει σε φόρους περισσότερα από 30 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Αναφορές γίνονται (σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» που αναδημοσιεύει τις πληροφορίες) στα νησιά Κέϊμαν, όπου είναι εγκατεστημένες σε τετραώροφο κτίριο 18.000 τέτοιες εταιρείες ή στο Ντελαουάρε, όπου οι αμερικανοί έχουν δική τους «φορολογική όαση». Σε ένα κτίριο στο Ντελαουάρε είναι καταχωρημένες περίπου 285.000 εταιρείες των οποίων ουδείς γνωρίζει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους. Οι απώλειες των ΗΠΑ από τη φοροδιαφυγή υπολογίζονται σε 100 δισ. δολάρια τον χρόνο.

το βήμα

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 13th, 2013 at 22:29 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply