Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

O Deliveras έγινε “Γρεβενιώτης”

Παλιός συνάδελφος του Πούτιν αντιπρόεδρος σε κυπριακή τράπεζα

Σεπτέμβριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Υπηρετούσε στην KGB και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Norilsk Nickel

Παλιός συνάδελφος του Πούτιν αντιπρόεδρος σε κυπριακή τράπεζαΕνας συνάδελφος του προέδρου Βλαντιμιρ Πούτιν στην πάλαι ποτέ KGB εκλέχτηκε την Τετάρτη αντιπρόεδρος στην Τράπεζα Κύπρου, την μεγαλύτερη σε οικονομικό μέγεθος κυπριακή τράπεζα.

Ο νέος αντιπρόεδρος ονομάζεται Βλαντιμίρ (και αυτός) Στραζλόφσκι και ως πρόσφατα ήταν διευθύνων σύμβουλος του ρωσικού βιομηχανικού κολοσσού Norilsk Nickel από όπου αποχώρησε τον περασμένο Μάρτιο αφού έλαβε μπόνους 100 εκατ. δολαριων – ένα «χρυσό αλεξίπτωτο» για μια ομαλή προσγείωση, έγραψαν τότε οι ρωσικές εφημερίδες. Ηταν αυτό το υπερβολικό, για τα ρωσικά μέτρα, ποσό που παρακίνησε τον πρόεδρο Πούτιν να ζητήσει από εταιρείες και τράπεζες «να μην είναι τόσο γενναιόδωρες σε υπαλλήλους που αποχωρούν».

Μαζί με τον κ. Στραζλόφσκι η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας – η πρώτη μετά την αναδιοργάνωση της – εξέλεξε και άλλους πέντε Ρώσους στο 16μελές διοικητικό συμβούλιό της. Η εκλογή τους δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα ρωσικά κεφάλαια κατέχουν πάντοτε «σοβαρότατη θέση» στο ενεργητικό και στις εργασίες της Τράπεζας, εξήγησε κυπριακή πηγή.

Πριν από το αναγκαστικό «κούρεμα» που έκανε η Τράπεζα οι ρωσικές καταθέσεις της έφθαναν τα 19 δισ. δολάρια, κυρίως σε επενδύσεις εταιρειών που είχαν την (εικονική) έδρα τους στην Κύπρο. Τον Δεκέμβριο 2011 ρωσικές τράπεζες είχαν σε κυπριακές τράπεζες 12 δισ. δολάρια και είχαν επενδύσει είτε δανείσει άλλα 40 δισ. δολάρια σε κυπριακές επιχειρήσεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της Moody’s.

 

Ευσταθιάδης Στάθης

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 13th, 2013 at 12:34 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply