Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Και τα οικονομικά των δήμων στο «παζάρι» του εκλογικού νόμου

Σεπτέμβριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Οι δημοτικοί άρχοντες απορρίπτουν ενδεχόμενο νέων περικοπών στη χρηματοδότηση

Και τα οικονομικά των δήμων στο «παζάρι» του εκλογικού νόμουΑπορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέων περικοπών στη χρηματοδότηση των δήμων, οι τοπικοί άρχοντες βάζουν τα οικονομικά τους στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση για τον εκλογικό νόμο.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Κ.Ασκούνης δήλωσε έτοιμος να θέσει βέτο στη διαδικασία του εκλογικού νόμου εάν δεν λυθεί το οικονομικό και τόνισε ότι θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Ασκούνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ενημέρωσε την ΚΕΔΕ ότι σχεδιάζονται περαιτέρω περικοπές στα προνοιακά επιδόματα, 19 εκατ. για το υπόλοιπο του 2013 και 56 εκατ. για το 2014, καθώς και ότι οι ΟΤΑ θα συμμετάσχουν στις πληρωμές όσων βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, με 6 εκατ. το 2013 (για όσους είχαν βγει στη διαθεσιμότητα τον περασμένο Νοέμβριο) και με 10 εκατ. ευρώ το 2014 (για όσους βγαίνουν σε διαθεσιμότητα έως το τέλος του 2013).

Ο κ. Ασκούνης τόνισε: «Εξηγήσαμε ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Πρόκειται για θεσμοθετημένους πόρους, οι οποίοι για να παρακρατηθούν πρέπει ν’ αλλάξει ο Νόμος. Ο κ. Σταϊκούρας μας είπε ότι “είναι απόφαση της κυβέρνησης και θα το προχωρήσουμε”. Πλέον υπάρχει πλήρης διάσταση απόψεων. Εφόσον δεν υπάρχει συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομικών, θα επιδιώξουμε συνάντηση με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βενιζέλο. Υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα. Εάν συνεχισθεί αυτή η κατάσταση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κατεβάσει ρολά».

Ο κ. Ασκούνης σημείωσε ότι η ΚΕΔΕ σκοπεύει πλέον «να θέσει βέτο στη διαδικασία του διαλόγου για τον εκλογικό νόμο, εάν δεν λυθεί το οικονομικό».

Ερωτώμενος, ειδικά, για την εμπλοκή της ΚΕΔΕ στη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, διευκρίνισε: «Κανένα κείμενο δεν έχει τεθεί υπόψη μας. Εμείς ζητήσαμε να μας ενημερώσει ο υπουργός Εσωτερικών. Όταν πάρουμε κάποιο κείμενο, θα κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε».

δολ

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 13th, 2013 at 11:02 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply