Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Βενιζέλος: Με προϋποθέσεις η αλλαγή εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Σεπτέμβριος 13th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Ανακοίνωση μετά την συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη

Βενιζέλος: Με προϋποθέσεις η αλλαγή εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογέςΠροϋποθέσεις για την αλλαγή του εκλογικού νόμου στις αυτοδιοικητικές εκλογές έθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε το πρωί της Παρασκευής, με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ι. Μιχελάκη, λίγο πριν συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός κ.  Λ. Γρηγοράκος και οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ. Ι. Ιωαννίδης και Άγγ. Συρίγος, καθώς συζητήθηκαν όλες οι προτεραιότητες του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο του κ. Βενιζέλου αναφέρεται ότι η συζήτηση περιστράφηκε φυσικά και γύρω από τις επικείμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

«Η οποιαδήποτε θεσμική αλλαγή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία αφορά άμεσα ή έμμεσα και τον τρόπο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, μπορεί να συζητηθεί μόνον σε στενή συνεργασία και απόλυτη συνεννόηση με την ίδια την Τ. Α. και πιο συγκεκριμένα με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και την Κεντρική Ένωση Δήμων  Ελλάδας.  Πάντα δε υπό το πρίσμα της θεσμικής ενίσχυσης  της Τ.Α και της αναγνώρισης του ρόλου των τοπικών κοινωνιών, όχι μόνο σε ζητήματα δημοκρατικής συμμετοχής  αλλά και σε ζητήματα ανάπτυξης, απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης».

This entry was posted on Παρασκευή, Σεπτέμβριος 13th, 2013 at 15:31 and is filed under ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply