Πολύ διαφορετική εκτίμηση δίνει όμως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), η οποία κάνει λόγο για 5.246 μόνο στα δημοτικά σχολεία.

Μόλις 45 είναι φέτος είναι οι κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, έναντι 3.500 που ήταν πέρυσι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι τα ελάχιστα κενά καταγράφονται ενόψει μίας χρόνιας όπου υπηρετούν 18.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί.

Πολύ διαφορετική εκτίμηση δίνει όμως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), η οποία κάνει λόγο για 5.246 μόνο στα δημοτικά σχολεία.

Ενδεχόμενο κλιμάκωσης κινητοποιήσεων

Εν τω μεταξύ, αίσθημα ευθύνης ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενόψει των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών που έχουν προκηρύξει οι καθηγητές, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των σωματείων καθηγητών, δασκάλων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν, κάλεσαν σε κοινό μέτωπο κινητοποιήσεων γονείς και μαθητές.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου, ενώ στον χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), που όμως θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις αύριο Πέμπτη.

Κόντρα Τσίπρα-κυβέρνησης

Την ίδια ώρα, κλιμακώνει τη σύγκρουσή του με την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αιχμή την αναταραχή στο χώρο της Παιδείας.

Από το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Νέας Ιωνίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε την επαναπρόσληψη των καθηγητών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ κάλεσε γονείς και μαθητές να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών.

Σκληρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογκλου, που κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι συμπεριφέρεται σαν «πρόεδρος 15μελους παλαιάς κοπής».

skai

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.