ΠΕΝΤΑΜΗΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Οι πρώτες 10.000 θέσεις κοινωφελούς απασχόλησης  Στους δήμους και τις περιφέρειες «ανοίγουν», με επίσημη προκήρυξη την ερχόμενη εβδομάδα, οι πρώτες 10.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πεντάμηνης διάρκειας από τις περίπου 58.000 που έχουν προβλεφθεί για το σχετικό χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ πρόγραμμα.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η πρώτη προκήρυξη θα γίνει από τον ΟΑΕΔ και θα αφορά 8.800 θέσεις σε δήμους και άλλες 1.200 θέσεις στις περιφέρειες για εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ άνεργους υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών καθώς και νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών), μακροχρόνια άνεργοι και άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Κριτήρια επιλογής και κατάταξης, με σύστημα μορίων υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, θα είναι το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο τους 36 μήνες, το ετήσιο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό), η ηλικία και ο αριθμός των ανήλικων τέκνων. Οσοι προσληφθούν θα αμείβονται με 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι πάνω από 490 ευρώ τον μήνα για τους άνω των 25 ετών και με 17,1 ευρώ ημερησίως και 427 ευρώ τον μήνα οι κάτω των 25 ετών, ενώ ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑ.

Με βάση το προγραμματισμό, θα ακολουθήσουν προκηρύξεις για 28.000 θέσεις σε φορείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (δικαστήρια, ΚΕΠ, Ταμεία κ.α.), 8.500 σε σχολεία (έως 6 μήνες και 15 ημέρες, για να καλυφθούν ανάγκες για επιστάτες κ.α.) και, τέλος, 10.000 θέσεις σε ειδικότητες της πληροφορικής.

ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.