Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα δύο νέα iPhone- Πότε έρχονται στην Ελλάδα, και πόσο θα πωλούνται…

Σεπτέμβριος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

OI ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΔΙΕΤΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, κατά την παρουσίαση των νέων συσκευών της αμερικανικής εταιρείας Στα μέσα Οκτωβρίου περίπου αναμένονται στην ελληνική αγορά τα δύο νέα μέλη της οικογένειας των συσκευών iPhone της Apple, με τον αμερικανικό κολοσσό πάντως να δείχνει να κάνει άνοιγμα σε χαμηλότερα στρώματα της αγοράς προσφέροντας μία πιο «προσιτή» έκδοση του δημοφιλούς smartphone της.

Χθες, η Apple ανακοίνωσε, όπως ακριβώς αναμενόταν, τα iPhone 5S και iPhone 5C, με το πρώτο να είναι μία αρκετά βελτιωμένη έκδοση του υπάρχοντος iPhone 5 και το δεύτερο -που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση- να είναι ένα μοντέλο που μοιάζει μεν με το υφιστάμενο αλλά είναι περισσότερο «πλαστικό» και θα διατίθεται σε πολύ πιο προσιτή τιμή. Δείγμα του ενδιαφέροντος της Apple για τις αναπτυσσόμενες αγορές είναι πως η Κίνα θα είναι μέσα στις χώρες από τις οποίες θα αρχίσουν να διατίθενται τα δύο νέα iPhone στις 20 Σεπτεμβρίου.

Τιμές
Όσον αφορά στην Ελλάδα, οι υπάρχουσες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναρξη της διάθεσης των δύο νέων συσκευών στο διάστημα μεταξύ 15 και 20 Οκτωβρίου και από τα τρία δίκτυα (Cosmote, Vodafone και Wind), καθώς η Apple δεν συνηθίζει να δίνει αποκλειστικότητα σε κάποιον πάροχο. Οσον αφορά τις τιμές, η Apple ανακοίνωσε τις τιμές για την αμερικανική αγορά αλλά για νέες συνδέσεις με διετές συμβόλαιο που σημαίνει υψηλή επιδότηση.

Έτσι, το iPhone 5C θα κοστίζει 99 δολάρια (16 GB) και 199 δολάρια (32 GB), ενώ το iPhone 5S θα είναι στα 199 δολάρια (16GB), 299 δολάρια (32 GB) και 399 δολάρια (64 GΒ). Η εκτίμηση αυτή τη στιγμή είναι πως, χωρίς επιδότηση, το iPhone 5C θα είναι στα επίπεδα των 400-500 ευρώ, ενώ το iPhone 5S θα είναι πάνω από τα 700 ευρώ. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και των δύο συσκευών είχαν πάντως διαρρεύσει και δεν υπήρχαν εκπλήξεις. Η Apple δεν «τόλμησε» να μεγαλώσει την οθόνη, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι διεύρυνε τη γκάμα των χρωμάτων που θα είναι διαθέσιμες οι δύο συσκευές.

Χαρακτηριστικά
Το iPhone 5S διαθέτει έναν νέο επεξεργαστή (A7) και αναμένεται να προσφέρει πολύ καλύτερες επιδόσεις, ενώ σημαντικές βελτιώσεις υπάρχουν και στην κάμερα. Το πιο ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό η ενσωμάτωση της νέας τεχνολογίας Touch ID που ουσιαστικά κάνει το κεντρικό πλήκτρο της συσκευής ένα είδος αναγνώστη του δακτυλικού αποτυπώματος του χρήστη, προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Το iPhone 5C είναι ουσιαστικά ένα πιο «πλαστικό» iPhone που θα είναι διαθέσιμο σε 5 χρώματα και αποτελεί δείγμα μίας νέας φιλοσοφίας της Apple που προσπαθεί να διευρύνει τις κατηγορίες καταναλωτών που απευθύνεται. Κάτι που δοκίμασε με το iPad mini και τα αποτελέσματα, τουλάχιστον σε επίπεδο διεύρυνσης της πελατειακής βάσης της, ήταν ικανοποιητικά.

Δημήτρης Μαλλάς
dmallas@pegasus.gr

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 12th, 2013 at 18:42 and is filed under ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply