Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Καίει» Βίκυ και Άκη η εισαγγελέας – Υπήρξαν και μίζες και λογαριασμοί στην Ελβετία και ταξίδια με τζετ

Σεπτέμβριος 12th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Η Γεωργία Αδειλίνη κατονόμασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη εκατομμυρίων ευρώ από μίζες στα εξοπλιστικά.

Καταπέλτης κατά του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη ήταν η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Γεωργίας Αδειλίνη η οποία αναφέρεται στα στοιχεία του κατηγορητηρίου και της ογκωδέστατης δικογραφίας που αριθμεί 31.000 σελίδες.

Η Γεωργία Αδειλίνη κατονόμασε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως αποδέκτη εκατομμυρίων ευρώ από μίζες στα εξοπλιστικά.

Ανέφερε οτι ο πρώην υπουργός από το 1996 έως το 2001 που διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας, δωροδοκήθηκε κατ’ εξακολούθηση αναφέροντας συγκεκριμένα χρηματικά ποσά που κατά το κατηγορητήριο έλαβε για τα εξοπλιστικά προγράμματα των υποβρύχιων και των ρωσικών πυραύλων TOR M 1.

Η εισαγγελέας ανέφερε οτι ο πρώην υπουργός μετακύλισε τις μίζες, στις πλάτες του κατάχρεου ελληνικού λαού, αδιαφορώντας για το κόστος και για το γεγονός οτι ο λαός τον εμπιστεύτηκε.

Καταπέλτης ήταν και για τη Βίκυ Σταμάτη υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να μη γνώριζε την προέλευση του πακτωλού των χρημάτων όταν η ίδια δαπανούσε τεράστια ποσά για πολυτελείς αγορές.

Όπως είπε, είχε λογαριασμό και θυρίδα στην ελβετική τράπεζα UBS και μετείχε η ίδια σε ταξίδι το 2002 στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροσκάφος, ενώ ήταν γνώστης των εξόδων του πολιτικού γάμου της στο Παρίσι.

«Πως ήταν δυνατόν να μη γνώριζε;» διερωτήθηκε η δικαστική λειτουργός ενώ σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κα. Σταμάτη ότι είναι «μαχήτρια του φωτός» είπε ότι είναι δικαίωμα του καθενός ο αυτοπροσδιορισμός αλλά είναι αναγκαίο και το γνώθι σ’ αυτόν.

Υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα επιτρέψει το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου να περιέλθει στην ιδιοκτησία της κα. Σταμάτη.

Η κ. Αδειλίνη χαρακτήρισε ντροπιαστικό για την χώρα μας την ύπαρξη εκτεταμένης διαφθοράς και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις, ενώ παράλληλα στηλίτευσε την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον οποίο είπε οτι δημιουργεί δικαιοσύνη δυο ταχυτήτων, μια για τους πολιτικούς και μια για τους απλούς πολίτες.

Σήμερα Πέμπτη, αναμένεται η αγόρευση
του αναπληρωτή εισαγγελέα στη δίκη Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και την επόμενη εβδομάδα στο δικαστήριο θα αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, 53 συνολικά.

Η απόφαση αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου.

Ιωάννα Μάνδρου

 

This entry was posted on Πέμπτη, Σεπτέμβριος 12th, 2013 at 07:22 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply