Μουντιάλ 2014: Ελλάδα - Λετονία 1 - 0 και η Βραζιλία ακόμη πιο κοντά μέσω μπαράζΤην πρόκριση –τουλάχιστον- στα μπαράζ για την τελική φάση του Μουντιάλ 2014 εξασφάλισε η Ελλάδα, καθώς στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου επιβλήθηκε 1-0 της Λετονίας στο Καραϊσκάκη (58΄ Σαλπιγγίδης) και σε συνδυασμό με την ήττα της Σλοβακίας από τη Βοσνία (1-2) διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου μαζί με τους Βόσνιους, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε των προκριματικών, ενώ αποσπάστηκε 7 βαθμούς από τους Σλοβάκους, που τέθηκαν νοκ άουτ.

Υπάρχουν ακόμα μαθητικές ελπίδες για την κορυφή και την απευθείας πρόκριση στη Βραζιλία στα δύο ματς που απομένουν τον Οκτώβριο.

Εκεί, η Εθνική θα υποδεχθεί Σλοβακία και Λιχτενστάιν και ελπίζει σε «στραβοπάτημα» των Βόσνιων στη Λιθουανία, προκειμένου να πάρει την πρώτη θέση.

Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη επικράτησε εκτός έδρας της Σλοβακίας με 2-1 και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί του 7ου ομίλου, όπου συμμετέχει και η εθνική μας, για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Μουντιαλ του 2014.

Οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν με τον Χάμσικ στο 42΄ αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και με τέρματα των Μπίτσακτσιτς (70΄) και Χαϊροβιτς (78΄) πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης που τους διατηρεί στην πρώτη θέση του ομίλου (σ.σ σε ισοβαθμία με την εθνική Ελλάδας).

Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Σάφετ Σούσιτς):Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Σπάχιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Μισίμοβιτς (76΄ Χαίροβιτς), Μούντζα (50΄ Ζαχίροβιτς) Τζέκο, Σαλίχοβιτς (69΄Βίσκα), Λούλιτς, Μεντουνγιανίν.

Σλοβακία (Γιαν Κόζακ):Μούτσα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Βάις, Σεστάκ (62΄ Γέντρικσεν), Νέμετς, Χούμποκαν, Χάμσικ, Κούκα, Πεκόφσκι.

Μαθηματική πρόκριση για Ολλανδία

Η Ολλανδία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Παρά το “φτωχό” 2-0 (50΄,54΄ Φαν Πέρσι) επί της Ανδόρας στη Λα Βέγια, οι “οράνιε” έφτασαν τους 22 βαθμούς, οκτώ περισσότερους από την Ουγγαρία, και κατέκτησαν μαθηματικά την πρώτη θέση του 4ου ομίλου καθώς απομένουν δύο αγώνες.

Για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ γίνεται “χαμός”. Η Τουρκία νίκησε 2-0 την Ρουμανία στο Βουκουρέστι και την έφτασε στους 13 βαθμούς. Ετσι, τα πάντα θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Πρόκριση και για Ιταλία

Η Ιταλία εξασφάλισε την συμμετοχή της στους τελικούς του Μουντιάλ 2014, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της προκριματικής φάσης. Η “Σκουάντρα Ατζούρα” επικράτησε 2-1 της Τσεχίας στο Τορίνο και διατήρησε τη διαφορά των επτά βαθμών από τη δεύτερη, Βουλγαρία, στον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

Οι Τσέχοι προηγήθηκαν με τον πρώην παίκτη της Λάτσιο, Λίμπορ Κόζακ στο 19΄, αλλά οι γηπεδούχοι “γύρισαν” μέσα σε τέσσερα λεπτά στο β΄ ημίχρονο το ματς, με τους Κιελίνι (51΄), Μπαλοτέλι (54΄πεν.)

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Ελλάδα – Σλοβακία

Λιθουανία – Λετονία

Βοσνία – Λιχτενστάιν

Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Ελλάδα – Λιχτενστάιν

Λιθουανία – Βοσνία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.