Καϊμακόγλου – Παπανικολάου δίνουν το στίγμα εν όψει του αγώνα με την Ισπανία

Ευρωμπάσκετ: Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ΕθνικήΕτσι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ, μόνο… ατάκα από ταινία τρόμου θα μπορούσε να επικαλεστεί ο Κώστας Καϊμακόγλου στις δηλώσεις που έκανε μετά την πρώτη προπόνηση στην υπερσύγχρονη «Στόζιτσε Αρένα» της Λιουμπλιάνας, όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες της Β’ Φάσης, αρχής γενομένης την Πέμπτη (12/9, 18.45) με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία.

«Μόνοι μας φέραμε τους εαυτούς μας σε δύσκολη θέση. Το θέμα είναι να καταλάβουμε όλοι πως έχουμε δώσει τον χειρότερό μας εαυτό για να φτάσουμε ως εδώ. Εχουμε δει τα λάθη μας και η λέξη που πρέπει να ξέρουμε πλέον όλοι μας είναι η αντίδραση. Εχουμε μία επιλογή, θα το πω στα αγγλικά: ”Live or die, make your choice”. Κοινώς, πρέπει να κάνουμε την επιλογή μας. Η να ζήσουμε και να προχωρήσουμε ή να πετάξουμε τον εαυτό μας στον τάφο», ήταν επακριβώς τα λόγια του 30χρονου φόργουορντ, τα οποία παραπέμπουν στην αμερικανική ταινία τρόμου «Saw», που έσπασε τα ταμεία στα τέλη του 2004.

«Οπως είναι ο όμιλος», εξήγησε ο Καϊμακόγλου, «αν δούμε μόνο τη δική μας ομάδα και πάμε να πάρουμε όσες περισσότερες νίκες μπορούμε, έχουμε τύχη. Αν όμως αρχίσουμε να βλέπουμε τι θα κάνει η κάθε άλλη ομάδα, το σκεπτικό αυτό θα είναι λάθος. Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να κάνουμε σωστά ό,τι δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Όλα τα παιδιά έχουν περάσει από μεγάλες ομάδες κι έχουν πάρει τίτλους. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές η συσπείρωση είναι ό,τι πιο σημαντικό. Πρέπει ο καθένας να βγάλει από μέσα του ό,τι έχει να βγάλει, να πει τι πιστεύει ότι έφταιξε για να βελτιωθούμε. Τα είπαμε μεταξύ μας οι παίκτες και οι προπονητές. Δεν θα πρέπει όμως να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να κάνουμε πράξεις».

«Ξέρουμε ότι η Ισπανία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί παρά τις απουσίες της. Έχει παίξει ίσως το καλύτερο μπάσκετ στη διοργάνωση. Έχει την καλύτερη άμυνα, είναι ο κακός μας δαίμονας, αλλά αυτή τη στιγμή πρέπει να κοιτάξουμε μόνο τη ομάδα μας και να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται», ολοκλήρωσε το σκεπτικό του ο άσος της Ούνιξ Καζάν συνειδητοποιώντας ότι με μηδέν βαθμούς στο ξεκίνημα της Β’ Φάσης μόνο με αγωνιστική υπέρβαση θα καταφέρει η Εθνική να βγει από τον… λάκκο της!

Παπανικολάου: «Τέρμα τα λόγια»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Κώστα Παπανικολάου. «Έχουμε πει πολλές φορές να σταματήσουμε τα λόγια και να παίξουμε. Τώρα έχουμε φτάσει στην κατάσταση που λέγαμε για τους Τούρκους πριν από λίγες μέρες. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο. Τέρμα τα λόγια. Όλα τα παιδιά πρέπει να κατεβάσουμε το κεφάλι και να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Δεν υποσχόμαστε σε κανέναν τίποτε πέραν του ότι θα παλέψουμε για το καλύτερο. Ο καθένας προσωπικά έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό», τόνισε ο άσος της Μπαρτσελόνα για να συμπληρώσει:

«Συζητήσαμε μεταξύ μας, αλλά αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγαίνουν έξω από τα αποδυτήρια ή από τα δωμάτια, όπου έγιναν οι συζητήσεις. Το σημαντικό είναι ότι όλοι έχουμε καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε και ξέρουμε τι πρέπει να γίνει. Εκεί κλείσει το κεφάλαιο των συζητήσεων που έχουν γίνει στην ομάδα. Όλα τα παιδιά μεταξύ μας είμαστε πολύ καλά, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν κάτι διαφορετικό προς τα έξω. Την Πέμπτη υπάρχει μία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι είμαστε ομάδα και ότι παλεύουμε ο ένας για τον άλλο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.