ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Επιμένει στη θέση της για τα Αρχαία Ελληνικά η Ρεπούση Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στη θέση της για διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από μετάφραση και όχι από το αρχαίο κείμενο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

«Τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών», είπε η κ. Ρεπούση μιλώντας στον Βήμα fm.

«Είναι σημαντικό να διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Δεν μπορείς, όμως, να αναγκάσεις τα παιδιά να γνωρίσουν τις αξίες και τις αρχές αυτές, μαθαίνοντας αρχαία» είπε χαρακτηριστικά.

Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική και δεν πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία σε βάρος των Νέων, πρόσθεσε.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών, η κ. Ρεπούση είπε ότι δεν πρότεινε την κατάργηση της διδασκαλίας τους, αλλά την ένταξή τους σε πιο θρησκειολογική βάση, προκειμένου-όπως είπε-να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία όλων των θρησκειών.

Για την κριτική που δέχεται απάντησε πως θέλει να ακούσει συγκεκριμένα επιχειρήματα και «όχι κορώνες και δεκάρικους λόγους».

έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.