Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προκρίνει διπλωματία, διατηρεί πίεση για Συρία ο Μπ. Ομπάμα

Σεπτέμβριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Διατεθειμένος να ακολουθήσει τον δρόμο της διπλωματίας για την επίλυση της κρίσης στη Συρία, εντείνοντας παράλληλα την πίεση στο καθεστώς της Δαμασκού για την δυνητική χρήση στρατιωτικής δύναμης εμφανίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό του διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό τα ξημερώματα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας).

Το διάγγελμα του Αμερικανού προέδρου ήρθε δυο μόλις 24ωρα μετά την μεταβολή των συσχετισμών στο διπλωματικό πεδίο με την ρωσική πρόταση για διεθνή έλεγχο στα χημικά όπλα της Συρίας η οποία και επρόκειτο να συζητηθεί στο ΣΑ του ΟΗΕ χθες το βράδυ, πριν ωστόσο ακυρωθεί για διενέργεια περαιτέρω διαβουλεύσεων.

“Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να επιτρέψει μακροπρόθεσμα την εξουδετέρωση της απειλής των χημικών όπλων, χωρίς την προσφυγή στην στρατιωτική βία, ιδιαίτερα διότι η Ρωσία είναι ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους του Άσαντ”, είπε ο κ. Ομπάμα ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι είναι ακόμα νωρίς για να φανεί εάν το σχέδιο θα επιτύχει.

Τόνισε ότι εντολή του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του είναι να διατηρήσουν τις θέσεις τους ώστε να μην αρθεί η πίεση προς τον Άσαντ σε περίπτωση που αποτύχει η διπλωματία ενώ επανέλαβε ότι ένα “περιορισμένο στρατιωτικό πλήγμα θα έδινε στον Άσαντ ένα μήνυμα τόσο ισχυρό, όσο καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να στείλει”.

Υπογράμμισε ότι στέλνει αύριο στη Γενεύη τον Τζον Κέρι για συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του, την ώρα που και ο ίδιος συνεχίζει τις επαφές του σε προεδρικό επίπεδο με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.

megatv

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 11th, 2013 at 19:21 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply