Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Επιμένει στη θέση της για τα Αρχαία Ελληνικά η Ρεπούση

Σεπτέμβριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Επιμένει στη θέση της για τα Αρχαία Ελληνικά η Ρεπούση Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις ακόμη και από βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, στη θέση της για διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών από μετάφραση και όχι από το αρχαίο κείμενο η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση.

«Τα παιδιά θα μισήσουν τους αρχαίους συγγραφείς με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών», είπε η κ. Ρεπούση μιλώντας στον Βήμα fm.

«Είναι σημαντικό να διδάσκεται η Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Δεν μπορείς, όμως, να αναγκάσεις τα παιδιά να γνωρίσουν τις αξίες και τις αρχές αυτές, μαθαίνοντας αρχαία» είπε χαρακτηριστικά.

Η γλώσσα που μιλάμε είναι η Νέα Ελληνική και δεν πρέπει να διδάσκονται τα Αρχαία σε βάρος των Νέων, πρόσθεσε.

Για το μάθημα των Θρησκευτικών, η κ. Ρεπούση είπε ότι δεν πρότεινε την κατάργηση της διδασκαλίας τους, αλλά την ένταξή τους σε πιο θρησκειολογική βάση, προκειμένου-όπως είπε-να μαθαίνουν τα παιδιά την ιστορία όλων των θρησκειών.

Για την κριτική που δέχεται απάντησε πως θέλει να ακούσει συγκεκριμένα επιχειρήματα και «όχι κορώνες και δεκάρικους λόγους».

έθνος

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 11th, 2013 at 23:52 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply