Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Αγριος καβγάς στη Βουλή για την πώληση του «902»

Σεπτέμβριος 11th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Κεδίκογλου: Από θύμα γίνατε θύτης του καπιταλισμού – Παφίλης:Είσαι αισχρός και ανίκανος

Αγριος καβγάς στη Βουλή για την πώληση του «902»Άγριος καβγάς ξέσπασε στην Βουλή μεταξύ του υφυπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Σ. Κεδίκογλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλη για την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902».

Αφορμή για την οξύτατη αντιπαράθεση αποτέλεσε η αιχμηρή αναφορά του κ. Κεδίκογλου στην μεταβίβαση του «902» μέσω off-shore εταιρείας σε άγνωστο επιχειρηματία και το σχόλιό του ότι από θύμα του καπιταλισμού το ΚΚΕ έγινε θύτης. Εξοργισμένος ο κ. Παφίλης εξεμάνη κατά του υφυπουργού λέγοντάς του ότι ο «902» πουλήθηκε για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι δεν έχει δικαίωμα να πιάνει στο στόμα του το ΚΚΕ.

«Είστε ο τελευταίος που θα μπορούσατε να μιλάτε για το κόμμα αυτό», του είπε, τονίζοντας ότι το ΠαΣοΚ έγινε συνώνυμο της μίζας και της διαφθοράς: «Μιλάτε εσείς που έχετε συνδέσει το όνομά σας με την διαφθορά και την μίζα. Έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς που τα μισά σας στελέχη θα πάνε στη φυλακή», συνέχισε ο κ. Παφίλης φανερά εκνευρισμένος από την τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας τον οποίο δεν δίστασε να αποκαλέσει «αισχρό και ανίκανο».

Μάλιστα στην παράκληση του προεδρεύοντος κ. Ι. Δριβελέγκα να διαγραφεί από τα πρακτικά ο προσβλητικός αυτός χαρακτηρισμός, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αρνήθηκε. Στα πυρά που δέχθηκε ανταπάντησε ο κ. Κεδίκογλου λέγοντας ότι «χρησιμοποιήσατε τις γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού για να πουλήσετε σε off-shore την επιχείρησή σας».

«Αυτό που είπα είναι ότι από θύμα γίνατε θύτης του καπιταλισμού», συμπλήρωσε, ενώ συνέχισε: «Και τώρα ψάχνουμε κάπου στις Παρθένους Νήσους τον ιδιοκτήτη του ΄΄902΄΄». «Αν είναι ηθικό πλεονέκτημα αυτό να πείτε στους οπαδούς σας αν συνάδει με την ιστορία του ΚΚΕ», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου καταλήγοντας: «Δεν έχετε πια το ηθικό πλεονέκτημα».

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ κ. Δ. Κρεμαστινός «άδειασε» τον προερχόμενο από το κόμμα του υφυπουργό Παιδείας, λέγοντας ότι όσα είπε είναι προσωπικές του απόψεις και δεν εκφράζουν τον πολιτικό του χώρο.

Σταυρόπουλος Λάμπρος

This entry was posted on Τετάρτη, Σεπτέμβριος 11th, 2013 at 20:06 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply