Η λογοκλοπή σε εργασία συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό

Χάρβαρντ: ένας στους δύο πρωτοετείς έχει αντιγράψει έστω μία φοράΠερίπου οι μισοί πρωτοετείς φοιτητές του Χάρβαρντ παραδέχθηκαν ότι έχουν αντιγράψει πριν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο, γράφει ο «Independent».

Το ένα δέκατο των νέων φοιτητών έχουν αντιγράψει σε διαγώνισμα, ενώ το 42% παραδέχτηκε ότι έχει κάνει λογοκλοπή ή άλλους είδους «κλεψιά» σε σχολική εργασία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η εφημερίδα του πανεπιστημίου «The Harvard Crimson».

Οσοι φοιτητές ανήκουν σε κάποια αθλητική ομάδα του πανεπιστημίου είναι πιο πιθανό να αντιγράψουν, καθώς «μόνον» το 20% δήλωσε ότι έχει αντιγράψει, σε αντίθεση με τους φοιτητές που δεν ασχολούνται με κάποιο άθλημα. Επιπλέον, οι άντρες αντιγράφουν πιο συχνά σε σχέση με τις γυναίκες.

Παρά αυτά τα υψηλά ποσοστά, το 84% των 1.300 πρωτοετών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι οι ακαδημαϊκές υποχρεώσεις τους βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων τους, αφήνοντας πίσω τα αθλήματα, τα χόμπι,  την εργασία και την κοινωνική ζωή. Κανείς από τους ερωτηθέντες δεν σκοπεύει να παραμελήσει τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις.

Και όλα αυτά μετά το σχετικά πρόσφατο σκάνδαλο που ξέσπασε στο Χάρβαρντ το 2012, όταν περισσότεροι από 120 φοιτητές κατηγορήθηκαν για αντιγραφή κατά τη διάρκεια διαγωνίσματος. Από τότε το Χάρβαρντ ακολουθεί μια αυστηρή πολιτική κατά της αντιγραφής, τονίζοντας ότι «όλες οι ακαδημαϊκή εργασίες που τίθενται προς βαθμολόγηση αναμένεται να είναι προσωπική δουλειά των φοιτητών».

Ο εκπρόσωπος του Χάρβαρντ Τζεφ Νιλ εξήγησε ότι έχει συστηθεί μια επιτροπή από ακαδημαϊκό προσωπικό και φοιτητές προκειμένου να αντιμετωπιστεί «το εθνικό πρόβλημα στην αμερικανική παιδεία». Και τόνισε : «Αν και η πλειονότητα των φοιτητών τόσο του Χάρβαρντ όσο και άλλων πανεπιστημίων εργάζεται έντιμα, το Χάρβαρντ αποφάσισε να εφαρμόσει – ξεκινώντας από φέτος- μια νέα, δυναμική στρατηγική επικοινωνίας με όλους τους φοιτητές και ειδικά τους πρωτοετείς σχετικά με το γιατί πρέπει να αποφύγουν τις αντιγραφές στα πλαίσια των ακαδημαϊκών σπουδών τους, καθώς και τρόπους για να το πετύχουν».

Ίσως, όμως, η αντιγραφή να μην είναι πλέον απαραίτητη, καθώς το 36% των φοιτητών αναμένει ότι ο φόρτος εργασίας του ανέρχεται σε 20 με 29 ώρες την εβδομάδα. Ένα άλλο 26% θεωρεί ότι θα πρέπει να αφιερώνει 30 με 39 ώρες σε εβδομαδιαία βάση για τις πανεπιστημιακές εργασίες, αριθμός που θεωρείται εξαιρετικά υψηλός.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.