Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Στις 51 τροπολογίες το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που συζητείται στη Βουλή

Σεπτέμβριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Αύξηση των μαθητών κατά 10% στις αίθουσες υπό προϋποθέσεις

Στις 51 τροπολογίες το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που συζητείται στη ΒουλήΑυξάνεται κατά δύο ώρες το ωράριο στους πανεπιστημιακούς καθηγητές και στους καθηγητές ΤΕΙ, από 6 ώρες την εβδομάδα 8 ώρες. Το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών των ανωτάτων ιδρυμάτων βέβαια αυξάνεται κατά δύο ώρες μόνο εφόσον τα τμήματα το κρίνουν σκόπιμο.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα στα δημοτικά, γυμνάσια η λύκεια να αυξήσουν σε εξαιρετικές περιπτώσεις τον αριθμό των μαθητών τους ανά τμήμα κατά 10%.

Αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων σε πλήθος νέων τροπολογιών (51 στο σύνολο) που κατατέθηκαν από το υπουργείο Παιδείας στο νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Επίσης δίνεται η δυνατότητα όταν εφαρμοσθεί το νέο εξεταστικό σύστημα της «τράπεζας θεμάτων», από την οποία θα αντλείται στο μέλλον το 50% των ζητημάτων προς εξέταση, να γίνεται η κλήρωση των θεμάτων ανά σχολείο και όχι κεντρικά.

Παράλληλα με τις τροπολογίες προβλέπεται η δυνατότητα για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν να διατεθούν για παροχή έργου στα Επαγγελματικά Λύκεια εντός της ίδιας διεύθυνσης στην οποία έχουν μεταταχθεί για το έτος 2013-14.

Τέλος, προβλέπονται πολλές ανακατατάξεις στο νέο ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων στο Λύκειο, στη Γ’ τάξη της βαθμίδας μειώνεται κατά μία ώρα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών υπέρ των Λατινικών, η διδασκαλία των οποίων όμως περιορίζεται στη Β΄ τάξη.

Παπαματθαίου Μάρνυ

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 10th, 2013 at 10:44 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply