Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Μέχρι 270 εκατ. ευρώ το φετινό κονδύλι για πετρέλαιο θέρμανσης

Σεπτέμβριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Εναλλακτικά σενάρια για αλλαγές και βελτιώσεις στον τρόπο χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης μελετά το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο αποκλείει μείωση του φόρου στο πετρέλαιο σε αυτή τη φάση.

Υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου Οικονομικών δήλωνε αργά το βράδυ της Δευτέρας πως το κονδύλι για το πετρέλαιο θέρμανσης τη φετινή χειμερινή περίοδο 2013-2014 θα είναι το πολύ 270 εκατ. ευρώ, ενώ για την επόμενη περίοδο 2014 -2015 αναμένεται να αυξηθεί στα 300 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για την περυσινή περίοδο το σχετικό κονδύλι που είε προϋπολογισθεί ήταν 280 εκατ. ευρώ, από τα οποία όμως διατέθηκαν τελικά μόλις 82 εκατ.

Η επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που μελετά το θέμα, στη βάση και της μελέτης του ΙΟΒΕ, εξετάζει το ενδεχόμενο της καταβολής των χρημάτων προκαταβολικά ή σε δύο δόσεις, τους μήνες Οκτώβριο και Δεκέμβριο. Σε αυτή την περίπτωση, όμως, θα υπάρξει αποσύνδεση από την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Παράλληλα, μελετώνται και προτάσεις για διεύρυνση των κριτηρίων, εισοδηματικών και κοινωνικών, ή για χορήγηση σε όλους τους δικαιούχυς που έχουν πρώτη κατοικία, χωρίς εξαιρέσεις. Και στις δύο περιπτώσεις, το ΙΟΒΕ βγάζει καθαρή αύξηση φορολογικών εσόδων.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε το στίγμα των σχεδίων, δηλώνοντας στον ρ/σ Βήμα fm:

Έχουμε αναθέσει σε Επιτροπή στο υπουργείο να κάνει εισήγηση, ώστε να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τα κριτήρια περισσότερο ελαστικά για να απορροφηθεί το ποσό που προγραμματίζουμε (…). Θέλουμε να το δώσουμε στους φτωχούς και σε αυτούς που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες“.

Την ίδια ώρα, 15 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή κατέθεταν κοινή ερώτηση στη Βουλή, με προτάσεις για διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος, όπως για παράδειγμα να δοθεί και σε όσους χρησιμοποιούν άλλα μέσα για θέρμανση, εκτός από καυστήρες πετρελαίου.

megatv

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 10th, 2013 at 16:56 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply