Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοινό απεργιακό μέτωπο καθηγητών-δασκάλων-ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Σεπτέμβριος 10th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ την Τρίτη στις 18:30

Συμπόρευση με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισαν οι δάσκαλοι, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τρίτη η ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ. Οι καθηγητές έχουν αποφασίσει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Απεργία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσαν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Κλειστά, επίσης, τα περισσότερα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ, που διαμαρτύρονται για το καθεστώς διαθεσιμότητας, στο οποίο υπάγονται οι διοικητικοί υπάλληλοι τους.

Το απόγευμα της Τρίτης (18:30) θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2), ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για το νομοσχέδιο για το νέο Λύκειο, καθώς και για τις διαθεσιμότητες και απολύσεις καθηγητών.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ, στη μαραθώνια συνεδρίασή τους η οποία ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ η στάση τους θα επανεξετάζεται μετά από κάθε πενθήμερη απεργία.

Υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ από τις 85 που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση.

Οι καθηγητές, με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν, καλούν σε συστράτευση γονείς και μαθητές.

Η ΟΛΜΕ έχει καλέσει, επίσης, σε συγκρότηση κοινού απεργιακού μετώπου τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη, με το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας (ΔΟΕ).

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΔΟΕ δήλωσε ότι οι δάσκαλοι θα συμπορευτούν με τους καθηγητές.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Νίκος Παΐζης δήλωσε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα απεργήσουν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Η ΔΟΕ έχει καλέσει σε αγωνιστική επαγρύπνηση, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις της την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κ.Αραβανιτόπουλος έχει διαμηνύσει ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

το βήμα

This entry was posted on Τρίτη, Σεπτέμβριος 10th, 2013 at 17:28 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply