Πολύ μέτρια εμφάνιση…
http://static.in.gr/webstatic//40597D64203FE7B98EA905ECB0AF3D63.jpgΠαρουσιάζοντας ένα κακό πρόσωπο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση η Εθνική ομάδα γνώρισε τη δεύτερή της ήττα στο Ευρωμπάσκετ, στο τελευταίο της παιχνίδι στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε από την Φινλανδία με 86-77, με τον Πέτερι Κόπονεν (29 π.) να… στήνει το δικό του πάρτυ.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Ελλάδα περνά στην επόμενη φάση του τουρνουά ως τρίτη του Δ΄ ομίλου κα μετρώντας δύο ήττες από Φινλανδία και Ιταλία μεταφέρει στο νέο όμιλο που θα σχηματιστεί μόλις δύο βαθμούς.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική την Πέμπτη στις 15:30 στην Λιουμπλιάνα με τον τρίτο του Γ’ ομίλου.

Το ματς
Με Σπανούλη μεν, αλλά…

Προβληματικό ξεκίνημα σε ακόμα ένα παιχνίδι για την Εθνική που παρότι ξεκίνησε με τον Σπανούλη στη σύνθεσή της με δύο γρήγορα λάθη δέχθηκε δύο καλάθια για το 0-4. Στην πορεία ωστόσο οι Έλληνες διεθνείς βρήκαν τα πατήματά τους στο παρκέ κυρίως επιθετικά και με γκολ φάουλ του Λαρισαίου γκαρντ πήρα για πρώτη φορά το προβάδισμα, 9-8. Με καλές άμυνες η Ελλάδα κράτησε τους Φινλανδούς χωρίς καλάθι για δύο λεπτά φτάνοντας στο 12-8 με σερί 6-0. Όμως στη συνέχεια ατόνησε δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες του Ντέτμαν να κρατηθούν κοντά στο σκορ πλησιάζοντας στο τέλος του δεκαλέπτου στον πόντο, 23-22.

Διπρόσωπη…

Με τη λέξη «άμυνα» να αποτελεί το… τρίπτυχο της επιτυχίας το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην «έχτισε» διαφορά όμως κατάφερε να μη δεχθεί καλάθι για παραπάνω τέσσερα λεπτά με την έναρξη της δεύτερης περιόδου παίρνοντας προβάδισμα έξι πόντων, 28-22. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Η Φινλανδία έδωσε την… απάντησή της με σερί έξι πόντων με το οποίο και μείωσε σε 30-29, ενώ με τρίποντα των Κόπονεν και Κοϊβίστο πέρασε μπροστά, 33-35, προβάδισμα που διατήρησε μέχρι το ημίχρονο, 35-36.

Με δήμιο τον… Κόπονεν

Στο… αμυντικό πρόβλημα ήρθε να προστεθεί στην έναρξη του δεύτερου μέρους και το επιθετικό… Οι Σκανδιναβοί με αλληλοβοήθειες στις άμυνές επέτρεψαν στην Εθνική να πετύχει μόλις δύο πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο ενώ με τον συνήθη ύποπτο Πέτερι Κόπονεν και επιμέρους 9-2 έκαναν το 37-45 αναγκάζοντας τον Τρινκιέρι να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ για να «ξυπνήσει» τους διεθνείς. Ματαίως όμως καθώς έδειχναν να μην μπορούν να βρουν το ρυθμό τους στο παρκέ, το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο και τους Φινλανδούς με το… πρώτο βιολί του να ξεφεύγουν με δέκα στο τέλος του δεκαλέπτου, 47-57.

Ό,τι πήγαινε να χτίσει… το γκρέμιζε

Στο κενό έπεφτε κάθε προσπάθεια της Εθνικής να ροκανίσει τη διψήφια διαφορά των αντιπάλων τους. Οι Φινλανδοί εκκινώντας από την άμυνά τους διατηρούσαν το προβάδισμά τους, τα σουτ των Ελλήνων παικτών δεν έβρισκαν στόχο, η έλλειψη συγκέντρωσης ήταν επόμενη και έτσι ήρθε 2’24’’ πριν το φινάλε το 62-74… Από εκεί και έπειτα τα πράγματα ολοένα και δυσκόλευαν. Το τρίποντο και φάουλ του Ζήση με 1’18’’ να απομένει (71-78) έδωσε κάποιες ελπίδες όμως στη διαδικασία των βολών που ακολούθησε οι παίκτες του Ντέτμαν αποδείχθηκαν λίρα… εκατό φτάνοντας στο τελικό 77-86.

*Χωρίς τη μάσκα του αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο τουρνουά ο Κώστας Καϊμακόγλου.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 35-36, 47-57, 77-86

Ελλάδα (Αντρέα Τρινκιέρι): Σλούκας 4, Μπουρούσης 6, Ζήσης 19, Σπανούλης 17, Περπέρογλου 4, Φώτσης, Παπανικολάου 2, Καββαδάς, Μαυροκεφαλίδης 10 (7 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 6, Μπράμος 4, Πρίντεζης 5

Φινλανδία (Χένρικ Ντέτμαν): Κοϊβίστο 7, Νίκιλα, Μούρινεν 15 (5 ασίστ), Χαφ 13, Λι 4, Σάλιν 1, Κότι 14 (6 ριμπάουντ), Κόπονεν 29, Χάανπε 1, Μότολα, Αχόνεν 2, Ράνικο

Διαιτητές: Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Άντεμιρ Ζουράποβιτς (Βοσνία), Σέφι Σέμες (Ισραήλ)

 

sport-fm

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.