Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- Grebena live GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Συναγερμός στα στρατόπεδα μετά από τις συλλήψεις δύο στρατιωτικών για “διακίνηση οπλισμού”

Σεπτέμβριος 8th, 2013 by Χρήστος Μίμης

Σε δύο βασικά ερωτήματα καλούνται να δώσουν απαντήσεις οι αδιάφθοροι της αστυνομίας σε συνεργασία με τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές, αναφορικά με τις συλλήψεις “βόμβα” δύο υπαξιωματικών του στρατού για λαθρεμπόριο όπλων.

Σύμφωνα με το bloko.gr το πρώτο είναι από πού πήραν τα εξαρτήματα για τη συναρμολόγηση κυρίων τυφεκίων Μ-16 και το δεύτερο σε ποιους σκόπευαν να τα διαθέσουν.

Τον πρώτο γρίφο, σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr έρχεται να “φορτίσει” ακόμη πιο πολύ η ιδιότητα του αρχιλοχία ως οπλουργού σε σχεδόν όλα τα στρατόπεδα της Αττικής. Στην αστυνομία, παρότι ακόμη δεν υπάρχουν αποδείξεις,  θεωρείται  παραπάνω από βέβαιο ότι τα εξαρτήματα έχουν αφαιρεθεί από τις αποθήκες στρατοπέδων στις οποίες είχε εν λευκώ πρόσβαση. Για το συγκεκριμένο λόγο έχει ζητηθεί από όλες τις μονάδες του λεκανοπεδίου να κάνουν λεπτομερή έλεγχο κι απογραφή στις αποθήκες, για να διαπιστωθεί αν κα σε τί ποσότητες λείπουν.

Τον δεύτερο γρίφο επιβαρύνει με επιπλέον ποσοστά ανησυχίας η ιδιότητα του ιδιώτη που πιάστηκε μαζί με τους στρατιωτικούς. Πρόκειται για ιδιοκτήτη σχολής πολεμικών τεχνών στο Περιστέρι και παρότι δεν είναι σεσημασμένος, αυτή καθαυτή η επαγγελματική ενασχόληση προξενεί συνειρμούς με μπράβους κι εκβιαστές.
Το ενδεχόμενο να διακινήθηκε οπλισμός προς εξτρεμιστιά δίκτυα, θεωρείται απίθανο.

onalert

This entry was posted on Κυριακή, Σεπτέμβριος 8th, 2013 at 07:53 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply