Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Parkour: Σούπερ θέαμα στη Σαντορίνη

7 Σεπτεμβρίου, 2013 by Χρήστος Μίμης

Για τρίτη χρονιά φιλοξενεί το κορυφαίο παγκόσμιο ραντεβού του freerunning

Parkour: Σούπερ θέαμα στη ΣαντορίνηΟι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στο freerunning (parkour) έχουν δόσει ραντεβού το επόμενο Σάββατο (14 Σεπτεμβρίου, 16.00) στη φυσική έδρα τους, τη Σαντορίνη. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, τολμηρά άλματα, tricks, αναρριχήσεις και drops θα γίνουν ένα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού στο «Red Bull Art of Motion» ένα παγκόσμιο θεσμό που ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το  κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φιροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

Στον εφετινό αγώνα θα πάρουν μέρος αθλητές από τη Γαλλία, τη Σουηδία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, τη Ρωσία, την Ελλάδα. Πρόκειται για αθλητές που αγωνίστηκαν στον περυσινό τελικό, τις τρεις γυναίκες και τους τρεις άνδρες αθλητές που κέρδισαν το πολυπόθητο εισιτήριο ανεβάζοντας το video τους στον online προκριματικό ενώ απομένουν οι τελευταίες θέσεις που θα καλυφθούν στις 11 Σεπτεμβρίου, στον προκριματικό που θα διεξαχθεί στη Σαντορίνη. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από την πεντάδα των έμπειρων: Patrick Morawetz (Αυστρία), Timothy Shieff (Μ.Βρετανία), Sergio Cora (Ισπανία), Victor Lopez (Η.Π.Α.) και Anan Anwar (Ταϊλάνδη).

Οι φίλοι του θεάματος μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα μέσω του διεθνούς διαδικτυακού καναλιούwww.redbull.tv ενώ ο αγώνας θα μεταδοθεί και από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

This entry was posted on Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, 2013 at 21:22 and is filed under ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply