alexis-tsiprasΒολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η Δημοτική Αρχή του Μετσόβου, με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε «βλαχοδημάρχους». Σε ανακοίνωσή του, την οποία υπογράφει ως …«Βλαχοδήμαρχος» Μετσόβου, ο Νικόλαος Τσομπίκος αναφέρει ότι «τέτοια άστοχα και αδόκιμα λεγόμενα φέρουν στην επικαιρότητα πολιτικούς με μηδενικά ιδανικά και παρωχημένη ιδεολογία που βουλιάζουν στην πολιτική τους μηδαμινότητα και στην ανυπαρξία του πολιτικού τους κενού».

«Αλλιώς πολιτικοί, τύπου Τσίπρα, θα ήταν απλώς πρωταγωνιστές στο Θέατρο Σκιών του αείμνηστου Ευγένιου Σπαθάρη ενώ με τις γνωστές τους μπουρδολογίες μπορεί να κρατηθούν στην επικαιρότητα, ως πότε όμως; Κάποτε κι αυτά τα φώτα θα σβήσουν…Αγαπητέ, Αλέξη Τσίπρα, αν με τους «βλαχοδήμαρχους» εννοείς όσους πάσχουν από έλλειψη κουλτούρας, καλλιέργειας και ηθικής έκανες ένα βήμα προς την αυτογνωσία κι εμείς ως Δημοτική Αρχή Μετσόβου σου θυμίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί Βλάχοι», πρόσθεσε.

Η Δημοτική Αρχή αφού κάνει ειδική αναφορά στους Εθνικούς Ευεργέτες, πολιτικούς και αγωνιστές, διερωτάται, από πότε οι Βλάχοι, πέρασαν ως συνώνυμο του «αγροίκου» στη γλώσσα μας, για να προσθέσει: «Ίσως κάποιοι κουλτουριάρηδες μεγαλοαστοί πολιτικοί, τύπου Τσίπρα, προκειμένου να τραβήξουν διαχωριστική γραμμή μεταξύ της «ιντελιγκέντσια» τους και της αγνής και άδολης φυσικότητας που αντιπροσωπεύουν οι ορεσίβιοι, δημιούργησαν αυτό τον απαξιωτικό, για τους Βλάχους, όρο. Σας γνωρίζουμε, όμως, κ.Τσίπρα, ότι οι Βλάχοι δεν είναι οι άξεστοι των βουνών που πιθανόν φαντάζεστε. Μιλάμε για ανθρώπους με μόρφωση, με τρόπους και πνευματική καλλιέργεια, εμπόρους, επιστήμονες, ακαδημαϊκούς και ευεργέτες. Κυρίως αυτό το τελευταίο, κ.Τσίπρα, θα έπρεπε να το ξέρετε ως απόφοιτος μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στο οποίο σπουδάσατε έγινε χάρη στη μεγαλοσύνη κάποιων ευεργετών Βλάχων. Ή μήπως λόγω των συνδικαλιστικών σας ασχολιών δεν έχετε πατήσει το πόδι σας σε αυτό;».

Επίθεση δημάρχου Μετσόβου σε Τσίπρα με υπογραφή ο ...Βλαχοδήμαρχος

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Εμείς ως πραγματικοί Βλάχοι, μεν, είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας, ως Δημοτική Αρχή, δε, είμαστε διπλά περήφανοι που υπηρετούμε στο ορεινό Μέτσοβο, δικαιωνόμαστε καθημερινά για τον αγώνα που δίνουμε και διαβεβαιώνουμε τους δημότες μας ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, οι στόχοι μας θα επιτευχθούν, καθώς η ανοδική πορεία ανάπτυξης όλου του Δήμου Μετσόβου αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη του έργου μας μέχρι σήμερα».

Koolnews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.