Εν μέσω κρίσης η διατήρηση δύο ή και τριών κάποιες φορές σπιτιών για μια οικογένεια με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλη πόλη είναι απαγορευτική.

Έτσι ο θεσμός των μετεγγραφών φοιτητών ενισχύεται και οι αλλαγές του υπουργείου Παιδεία αναμένεται να δώσουν ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες.

Αυξάνεται το πλαφόν για το οικογενειακό εισόδημα

Έτσι όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος αυξάνεται το πλαφόν εισοδήματος για κάθε μέλος οικογένειας, αλλά και ο αριθμός των φοιτητών που μπορεί να δεχθεί κάθε σχολή με μετεγγραφή.

Έτσι το εισόδημα ανά άτομο αυξάνεται από τις 7.500 ευρώ στις 9.000 και έτσι αποκτά δικαίωμα μετεγγραφής το παιδί μιας τετραμελούς οικογένειας με ετήσιο εισόδημα 36.000 ευρω, αυξάνεται δηλαδή το πλαφόν κατά 6.000 ευρώ.

Παράλληλα η κάθε σχολή μπορεί πλέον να δεχθεί σπουδαστές με μετεγγραφή σε ποσοστό 15% αντί 10% που ισχύει ως σήμερα.

Το ποσοστό υπολογίζεται βάσει των εισακτέων στη σχολή.

Έτσι μια σχολή με 300 εισακτέους μπορεί να δεχθεί επιπλέον 45 άτομα εκ μετεγγραφής.

Με τα νέα κριτήρια αναμένεται να είναι πολλοί περισσότεροι οι φοιτητές που έχουν δικαίωμα μετεγγραφής.

newsit

One thought on “Πιο εύκολες οι μετεγγραφές φοιτητών – Χαλαρώνουν τα κριτήρια”
  1. γιατι δεν προβλεπονται μετεγγραφες για Ελληνες φοιτητες που σπουδαζουν στα δημοσια πανεπιστημια της Κυπρου, όταν έχουν αδελφια που σπουδαζουν μακρια απο τον τοπο κατοικιας τους (Ελλάδα η Εξωτερικό)?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.