Είχε δοθεί παράταση μίας εβδομάδας – Οσοι εξοφλούν όλο το ποσόν έκπτωση 1,5%

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την πρώτη δόση του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13 καθώς και για την πρώτη δόση του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  (ΦΑΠ) 11 και 12, οι οποίες πήραν παράταση από τις 30 Αυγούστου, όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομικών.

Οι φορολογούμενοι που θα εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι σήμερα θα δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.

Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους ο πρώτη δόση λήγει σήμερα ο Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων πληρώνεται σε 3 δόσεις.

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει από όσους φορολογούμενους δεν έλαβαν ταχυδρομικά τα εκκαθαριστικά σημειώματα για να πληρώσουν την πρώτη δόση από τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος του οικονομικού έτους 2013, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011 και τον ΦΑΠ του 2012 να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά μέσα από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα μέσα από τους λογαριασμούς τους στο σύστημα TAXISnet, όπου τα σημειώματα αυτά έχουν αναρτηθεί σε ηλεκτρονική μορφή αρχείων (PDF).

Εν συνεχεία με βάση τους κωδικούς «Ταυτότητας Οφειλής» που αναγράφουν τα ηλεκτρονικά αυτά εκκαθαριστικά να σπεύσουν στις τράπεζες και τα ΕΛ.ΤΑ. μέχρι σήμερα το μεσημέρι για να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση των παραπάνω οφειλών.

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.