Υπολογίζεται πως η διαθεσιμότητα αφορά περίπου 900 έλληνες πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες

Οι γνωστοί και διακεκριμένοι έλληνες αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα με τα μετάλλιά τους στα παγκόσμια πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχαν διοριστεί στο Δημόσιο λόγω αυτών των αθλητικών τους επιτυχιών, αλλά πλέον κινδυνεύουν και εκείνοι με το καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με την οποία θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι, δεν προβλέπει καμία εξαίρεση για τους συγκεκριμένους έλληνες πρωταθλητές, που υπολογίζεται πως φτάνουν περί τα 900 άτομα!

Για αυτό ακριβώς το θέμα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, όπου απέβη άκαρπη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ίσως στο μέλλον υπάρξει εξαίρεση

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως τους έλληνες ολυμπιονίκες πως δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση στο συγκεκριμένο κύμα διαθεσιμότητας, αλλά σημείωσε πως θα το εξετάσει, δηλαδή μία πιθανή εξαίρεσή τους, στο μέλλον.

Το συγκεκριμένο θέμα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως δεν τις αναγνωρίζει, αλλά συγχρόνως δεν τους διαχωρίζει από τις υπόλοιπες πληττόμενες κοινωνικές ομάδες.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ότι «βάζει πρώτους στις λίστες των απολύσεων τους αθλητές που υπηρετούν σε δημόσιες υπηρεσίες… Μάλιστα οι συγκυβερνήτες προσπαθούν να διαιρέσουν τους αθλητές σε κατηγορίες για να κάμψουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας, σε Ολυμπιονίκες κατόχους μεταλλίου, απλούς Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και λοιπούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα διακηρύξει ότι είναι ενάντια στις παράνομες απολύσεις και δια του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει όποια παράνομη και αντισυνταγματική απόλυση γίνει».

Πραξιτέλης Σαραντόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.